Lukostřelnice u letního kina v Tišnově

Lukostřelnice u letního kina v Tišnově

Vedení města hledá, jak dlouhodobě využít areál letního kina v Tišnově, a tak doufáme, že si zde tišnovská lukostřelba udrží své místo. Tento prostor, jak se v posledních letech potvrdilo, je ideálním prostředím pro lukostřelbu. Především však pro trénink instinktivní a tak zvané 3D lukostřelby. Vysoký protisvah ve spodní části zaručuje bezpečný dopad šípů i jejich nalezení. Navazující zalesněné zmole jsou ideální pro trénink střelby v přírodě, s různými optickými klamy a pod různými úhly. Usilujeme tedy o ustanovení tohoto prostoru na lukostřelnici, s cílem maximálního využití nejen spolkem Odysseou Tišnov, lukostřeleckým oddílem, ale i ostatními lukostřelci z okolí.
V projektu lukostřelnice počítáme např. i s možností vypůjčení lukostřeleckého vybavení a zaučení kvalifikovaným instruktorem s možností obejít si i malý střelecký 3D okruh. Areál by byl oplocený a jeho užívání určeno jasnými pravidly, která by vedla k bezpečnému provozu.
Oblíbenost lukostřelby je v poslední době na vzestupu, a to nejen v Tišnově. Chybí místo, kde by se lidé této aktivitě mohli bez obav věnovat. Vytvoření bezpečné, dostupné střelnice by předešlo střílení v rodinné zástavbě. Lukostřelba je z principu tichou aktivitou, a tak by i větší využití střelnice nenarušilo klid sídliště.

Václav Kappel, Odyssea Tišnov
Foto: Václav Kappel



Další článek:
Předchozí článek: