Střípky z atletiky

Střípky z atletiky

17. duben – Brněnský půlmaraton
Za slunečného počasí se trojice tišnovských běžců vydala do centra Brna reprezentovat v moravské metropoli. A závody to byly nadmíru úspěšné, neboť jsme přivezli dvě cenné medaile. Tu první v minipůlmaratonu mladších žákyň na 2,1 km vybojovala Magda Kundrátová v těžké konkurenci třinácti běžkyň. Výborný čas 9:40 jí stačil na třetí místo, které v závěru vybojovala ve sprinterském souboji s Natálií Ivančovou z Ivančic. Na 10km trati v kategorii ženy B to cinklo podruhé. Petra Seberová se dle svých slov na trati trápila, ale to tak dobře, že před sebou nechala jen jedinou závodnici. Čas 46:22 znamenal zlepšení oproti loňskému roku a stříbrnou medaili. A i ve třetím závodě jsme měli své zastoupení. Na celý půlmaraton si troufl Jarek Kundrát, který bude ještě po delších zdravotních komplikacích chvíli hledat optimální formu, ale i tak byl s časem 1:49:03 a 73. místem v kategorii muži B celkem spokojený.
9. duben – Masaryk run 2016
Závodní Masarykův okruh byl svědkem běžeckých závodů na 10 km. Zatímco loni bylo na duben nepřiměřené teplo, letos jsme si užili trochu zatažena, oblačna a místy přeháněk. To však tišnovské stálice neodradilo od dalších bojů a kariérních zápisů. V běhu na 1 500 m obsadila šesté místo Magda Kundrátová v čase 6:53. Nejpočetnější zastoupení jsme měli ve štafetách, kde nám i zablýskalo. Petra Seberová a Katarína Hanušová přidaly do své cenné sbírky stříbro za čas 46:50. Krásné šesté místo zaujaly Ivča a Karolína Jíchovy v čase 54:25. Šesté místo ve smíšené štafetě vybojovali Danča Vojtová a Jiří Palík v čase 47:49. V téže kategorii na třináctém místě doběhla Katka Smetanová se synem Jakubem v čase 51:33. Dvakrát si Masarykův okruh obkroužil Jarek Kundrát, pro něhož bylo úspěchem, že zdárně našel cíl. Byl z toho čas 51:09 a pěkné 39. místo v kategorii čtyřicátníků. Počasí sice tentokrát nepřálo, ale hřál nás pocit dobře odvedené práce.
Zakončení zimního běžeckého seriálu BBP
Od listopadu 2015 po březen 2016 se z tišnovského klubu genderově vyvážených sedm žen a sedm mužů zúčastnilo letošního Brněnského běžeckého poháru (BBP). Zdaleka nejlíp si vedla Petra Seberová, která skončila v celkovém hodnocení v konkurenci 367 žen na pátém místě. Dále pak Daniela Vojtová vyběhala 11. místo, Alča Mašková 13. místo, Katka Smetanová 15. místo, Iva Jíchová 17. místo, Libuška Čermáková v dorostenkách 30. místo a Liba Čermáková v ŽV2 20. místo. V mužských kategoriích se letos objevoval hlavně Jarek Kundrát, který skončil na krásném 35. místě v MV1, kde je, jak víme, konkurence jako blázen (865 mužů!). Jednoho a více závodů se dále zúčastnili Pavel Bortlík (81. místo v mužích), Václav Maixner (11. místo v MV3), Ivan Ochrymčuk (15. místo v MV3), po jednom závodě zaběhli Petr Čermák (83. místo v MV2), Pavel Špaček (204. místo v MV1) a Ondra Doležal (264. místo v mužích). V kategoriích našich atletických nadějí se Magda Kundrátová v celkovém hodnocení umístila na 14. místě a vynechala jen dva závody z celé série. Třiačtyřicátá skončila Radka Mašková v přípravce starší dívky.

 

31. března – sprinterské semifinále na ME v Anconě
Tišnovská sprinterka Iva Jíchová se na atletickém Mistrovství Evropy Masters v italské Anconě probojovala ve sprintu na 200 m do semifinále a po výkonu 30,05 s v rozběhu a 30,45 s obsadila celkové 16. místo. Nominaci si zajistila na mistrovství České republiky v pražské Stromovce, kde se v dresu AK Tišnov představily Dana Vojtová a Ivana Jíchová. V celkovém pořadí dosáhla každá z nich i na jednu stříbrnou medaili, což byl vzhledem k velké konkurenci zejména ve sprinterských disciplínách skutečně velký úspěch. Takže konkrétně: Dana Vojtová ve svém stříbrném běhu na 800 m zaběhla čas 3:04,44 a v závodě na 1 500 m dorazila do cíle celkově čtvrtá s časem 6:30. Ivana Jíchová zaběhla šedesátku za 9,30 s a celkově se umístila pátá, na 200 m dosáhla stříbrného osobního rekordu 30,35 s.

Martin Sebera
Autor fotografie: Martin Sebera

Hlavním sponzorem webové verze zpravodaje pro Květen 2016:prostor pro inzerci

Další článek:
Předchozí článek: