Kunštátské rozčarování a bitva se Svratkou!

Kunštátské rozčarování a bitva se Svratkou!

Nejen kunštátská keramika zůstane v paměti mnoha návštěvníků městečka blanenského regionu. Velikonoční sobota 26. března rozšířila toto povědomí. Ten den fotbalový stánek v Kunštátě ukončil sérii dvaceti devíti utkání bez porážky mužů AFK Tišnov v mistrovských bojích. Šokující úvod pro hosty z Tišnova trval dvaadvacet minut a dílčí stav 4:0 strašil početný stav jejich fanoušků. Že nic netrvá věčně, se potvrdilo v plné míře i tady. Dalších 68 minut přineslo jiný pohled. Dobývání branky domácího celku mělo nakonec ze následek pouze dvě podařené akce z kopaček Františka Kuldana a Ladislava Hansla, konečné skóre pak znělo 4:2 pro domácí.
Kdo nebyl přítomen tomuto utkání, těžko uvěří, kolik se dá promarnit brankových příležitostí. Zklamání bylo velké, jeli jsme do Kunštátu bodovat, ale to sportovní štěstí nebylo tentokrát ani v té nejmenší míře na naší straně. Sedmibodový náskok v tabulce před FC Kuřim se po výprasku v Kunštátě stáhl na čtyři body. Rival z Kuřimi porazil ten den doma Slovan Brno 3:0.
O to větší bylo očekávání dalšího boje o body v I. A třídě následujícího týdne 3. dubna proti Svratce Brno s dirigentem Valnohou. Urostlá sestava hostů naháněla hrůzu všem přítomným na Ostrovci. Tu však už v první minutě částečně rozptýlil brankou do sítě hostů důrazný František Kuldan. Další nekonečné minuty přinesly urputný boj, jehož rozuzlení ukončil až v 85. minutě tvrdou ranou z hranice pokutového území Tomáš Sodomka. Tři body po výhře 2:0 pro Tišnov a porážka FC Kuřim v Miroslavi vrátily postavení obou celků v čele I. A třídy opět na rozdíl sedmi bodů.
Co se ještě z pohledu statistických údajů 3. dubna na tišnovském Ostrovci dělo? Když z přehledu vyloučíme 1. a 2. celostátní ligu kopané, vytvořil náš skromný stánek v počtu 623 diváků opět rekord v návštěvnosti pro celou Moravsko-slezskou oblast! Smekat před Tišnovem tak musela mužstva hrající KP, divizi a MSFL. Fotbalová parta kolem Petra Švancary a Mohameda Traorého zabodovala i v tomto směru.
Třetí soutěžní jarní víkend mělo A mužstvo losem určeného venkovního soupeře SK Žebětín. Fanoušci a nakonec i samotní aktéři se očekávaného souboje nedočkali. Podmáčený terén byl po konzultaci všech zainteresovaných stran shledán jako neregulérní a byl tedy přímo navržen a schválen nový termín k sehrání ve středu 27. dubna v Žebětíně.
Ostatní mužstva AFK Tišnov odehrála uvedený víkend všechny zápasy v řádném termínu. Muži Tišnov B zvítězili 7:0 v Zakřanech nad místním záložním celkem. Dvě branky vstřelil Martin Chlup, po jedné Milan Fic, Radek Vít, Lukáš Panovský, Tomáš Zdražil a Štěpán Pilný. Dorostenci prohráli v Dědicích v poměru 1:3, jedinou branku vstřelil Adam Feifer. Starší žáci si poradili venku s Kahanem 3:1, dvěma brankami Martina Pilného a jednou Ivana Sedláčka. Také mladší žáci bodovali s Kahanem, o výhru 3:2 se postaral dvěma góly Adam Pavelka a jednou Michal Krésa.
Aktuální pozvání na fotbal se týká neděle 1. května. Na Ostrovci přivítáme záložní celek Líšně, jehož začátek je stanoven na 16.30 hod. Podzimní duel v Líšni skončil smírně 1:1. Po vedení domácích v 74. minutě vyrovnal v 83. minutě Mohamed Traoré z penalty. Předzápas obstará naše B mužstvo mužů s Ketkovicemi, začátek je ve 14 hodin. Podzimní střetnutí v Ketkovicích skončilo výhrou našeho mužstva 3:0. Dvakrát se trefil Lukáš Slezák, jednou Jiří Klíma.
Na závěr vás ještě chceme pozvat na dva po sobě jdoucí domácí zápasy A mužstva. V neděli 15. května máme tu čest přivítat na Ostrovci SK Slatinu, začátek bude v 16.30 hod., a o týden později 22. května ve stejný čas Miroslav. Oba soupeře jsme na jejich hřištích v podzimní části porazili. Slatinu 1:0 brankou Ladislava Hansla v 53. minutě a Miroslav 6:0. Tam střílel do sítě domácích Ladislav Hansl dokonce dvakrát, jednou Tomáš Sodomka, dále i Tomáš Zdražil, Martin Chlup a Diouf El Hadji. Předzápasy našeho B mužstva nejsou na výše uvedené dva střety losem určeny. 15. května má B mužstva volno, 22. května zajíždí do Veverských Knínic.
Nyní už zbývá jen to jediné, a to popřát všem celkům AFK Tišnov hodně sportovního štěstí a zdárný závěr fotbalového ročníku 2015/16.

Jaromír Pacek

Hlavním sponzorem webové verze zpravodaje pro Květen 2016:prostor pro inzerci

Další článek:
Předchozí článek: