Festival Jeden svět zavítá do Tišnova i letos!

Festival Jeden svět zavítá do Tišnova i letos!

Již popáté za sebou se Tišnov zařadí mezi více než třicet českých měst, do kterých zavítá festival Jeden svět – největší přehlídka dokumentárních filmů o lidských právech na světě. V průběhu tří festivalových dnů 1. až 3. dubna v Kině Svratka představíme sedm snímků, které souvisejí s hlavním tématem letošního ročníku, jímž je Hledání domova.

 

„V pátek odstartujeme nejnovějším časosběrným dokumentem Heleny Třeštíkové s názvem Mallory, který si získal diváky na loňském karlovarském festivalu. Snímek sleduje po dobu třinácti let osud hlavní hrdinky, která si prošla drogovou závislostí, s dítětem žila na ulici, ale stále se snaží vrátit do běžného života. O svých životních peripetiích bude Mallory diskutovat přímo s diváky,“ zve všechny organizátor festivalu Dan Petrucha.

 

Další dokumenty nabídnou zajímavé pohledy na největší současné výzvy Evropy – migrační vlnu a islámský radikalismus, ale také na ekologickou problematiku, a to především rostoucí automobilovou dopravu a průmyslový chov zvířat. K diskuzi s diváky na tato témata jsou pozváni zajímaví hosté.

 

Kompletní program festivalu zveřejňujeme průběžně na www.jedensvet.cz/tisnov a blíže jej představíme také v dalším čísle Tišnovských novin.

 

Dan Petrucha, koordinátor festivalu

Další článek:
Předchozí článek: