Nedožité devadesátiny Borka Bayera

Nedožité devadesátiny Borka Bayera

Novým moderním interiérem přivítala tišnovská restaurace Na Skleníku v neděli 20. září návštěvníky vzpomínkového odpoledne, které se konalo u příležitosti nedožitých 90. narozenin malíře, sochaře a spisovatele Borka Bayera. Akci uspořádala společnost Art Periscope za podpory města Tišnova. Prosklené atrium restaurace je vhodným místem pro výstavy výtvarného umění, což dokázaly přirozeně nasvícené obrazy z poslední tvorby Borka Bayera.

Návštěvníky čekal pestrý program – hudba v podání cimbálovky Veronica z Brna se střídala se vzpomínkami na výtvarníka i recitací básní od jeho přátel v podání Evy Vodičkové. Po celou dobu programu byl také promítán DVD záznam z oslavy 85. narozenin Borka Bayera v Železném, který tehdy pořídil MUDr. Jan Hnátek. Milá byla také přítomnost starosty města Tišnova Bc. Jiřího Dospíšila a obou dcer Mistra Bayera, Ivony Janošíkové a Aleny Šenkové.

Úspěšná akce byla v podvečer zakončena malým občerstvením, na které přispělo město Tišnov a dále stavitel Nejez, Gastro Vojanec a Art Periscope. Kulturní posezení dodatečně zhodnotila jedna z dcer Borka Bayera Alena Šenková: „Ještě jednou moc děkuji za báječné odpoledne, ze kterého by měl i tatínek velkou radost. Moc si vážíme se sestrou práce společnosti Art Periscope a možnosti, které nám nabídla. Úžasné bylo i doplnění o promítání z vernisáže v Železném k 85. narozeninám tatínka, protože tím pádem byl celé to pěkné odpoledne s námi.“

Zdeněk Jílek

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: