Mezičas

Mezičas

v prostorách spolku Čas pro sebe po–pá od 12.30 do 17.30 Bezručova 21, Tišnov, KONTAKTNÍ TELEFON: 739 722 006

Mezičas je místo otevřené všem, kdo potřebují řešit „prostojový čas” dětí školního věku (ZŠ). Jedná se o čas, kdy dítě není s rodiči ani jinak hlídáno.

AZYL:
– Nejedná se o službu hlídání dětí ani suplování vzdělávacích a volnočasových aktivit. Ale o otevřený prostor pro děti s cílem pokrýt potřebu rodin zabezpečit své potomky během prostojů a ulehčit jim tím.
– PRAVIDELNÉ VYUŽÍVÁNÍ. Jde o „azyl” s možností smysluplného trávení prostojového času. Děti zde mohou čekat i v době, kdy rodiče vyřizují záležitosti na úřadech, poště, u doktora a podobně. Zde mohou např. plnit domácí úkoly.
– NEOČEKÁVANÉ SITUACE – bezpečný prostor pro děti, které se dostaly do náhlé, neobvyklé, obtížně řešitelné nebo nebezpečné situace. V TĚCHTO PŘÍPADECH NEPLATÍ CENÍK A SLUŽBA JE POSKYTNUTA ZDARMA.

DOSTUPNÝ TELEFON ZDARMA – V rámci Mezičasu bude k dispozici telefon pro umožnění kontaktu dětí s rodiči nebo naopak. Jeho číslo je 739 722 006.

MOŽNOST BEZPEČNÉHO ULOŽENÍ VĚCÍ – Jsou zde zamykatelné skříňky pro dlouhodobé či krátkodobé uložení věcí.

POMOC DOSPĚLÉ OSOBY – Důležitou součástí Mezičasu je dospělá osoba, která dohlíží na prostor a je nápomocna v případě dotazů dětí nebo rodičů. Nebude vykonávat funkci vychovatele ani pečovatele, ale lze se na ni kdykoli obrátit.

DOSTUPNOST PŘÍMO V CENTRU – Mezičas využívá prostor spolku Čas pro sebe a jeho strategickou polohu přímo v centru města.

ZÁZEMÍ – vnitřní trakt
DVOREK – venkovní prostor s herními prvky ve dvorním traktu za poliklinikou HŘIŠTĚ – veřejné hřiště v dvorním traktu za poliklinikou
– TĚLOCVIČNA – hry, sportovní náčiní, půjčovna míčů atd.
– PRACOVNÍ PROSTOR – místo s psacími stoly pro plnění úkolů
– PC – možnost jeho využití
– RELAXAČNÍ ZÓNA – jedna v tělocvičně a druhá v SetKávárně
– SETKÁVÁRNA – místo s kuchyňkou, stoly, klavírem, nástroji. Možnost pro ohřátí jídla, sdílení i relaxaci.

„Mezičas aneb Co má dítě dělat, když nemá co dělat?“ je spolufinancován z dotačního programu Rodina a ochrana práv dětí MPSV. Realizován za finanční podpory města Tišnova, z projektu „Čas pro setkávání!“ Spolufinancován z rozpočtu Jihomoravského kraje, projekt „Čas pro setkávání”

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: