Brazilské rytmy na Mlýnské

Brazilské rytmy na Mlýnské

Hojně prezentovaným představitelem jazzu a rockové samby je v současnosti Brazilec Adriano Trindade. Kytarista a zpěvák pocházející z Porto Alegre již koncertoval ve 34 zemích světa od evropských států až po Nový Zéland. Zúčastnil se velkých festivalů v Londýně, Mnichově či Glasgow, v Itálii úspěšně spolupracoval se zpěvačkou Lisou Marone a vydal tu alba, v nichž se mísí bossa nova s jazzem, v několika obdobích své kariéry působil delší čas i v České republice.

Již v létech 2012–13 absolvoval velké turné po českých a slovenských městech, během kterého vzniklo i CD Live In Černošice, o tři roky později se uskutečnila řada dalších koncertů, jeden z nich dokonce i v Předklášteří při tehdejších rybářských slavnostech. Na zdejších vystoupeních je od té doby pro Adriana Trindadeho ideální doprovodnou kapelou pražská skupina Los Quemados, v jejíchž řadách působí Filip Spálený s baskytarou, Jakub Doležal se saxofonem, Ondřej Pomajsl za bicími a na klávesové nástroje hraje Jan Bálek.

Na aktuálním turné představuje Trindade své páté album nazvané Balançando O Jazz, vydané v říjnu 2017 na labelu Loop Reclame Records. Nahrál je živě v pražském Jazz Docku za doprovodu výše zmíněných českých muzikantů a obsahuje výhradně vlastní autorský materiál. Jedna ze skladeb se jmenuje I’m Back To Praga, neboť zpěvák si naše hlavní město opravdu velice oblíbil.

Kdo má rád brazilské rytmy cinknuté jazzem s prvky afro, funky, bopu či world music, neměl by si nechat ujít příležitost navštívit tišnovský koncert Adriana Trindadeho v neděli 13. října v sále Městského kulturního střediska na Mlýnské ulici.

Václav Seyfert

ilustrační foto

Další článek:
Předchozí článek: