Co se děje na radnici aneb ze starostova zápisníku

Co se děje na radnici aneb ze starostova zápisníku

  • Pilně pracujeme na přípravě rozpočtu na příští rok, těšit se můžeme mj. na parkoviště u nádraží pro více než sto vozidel, zahájena by měla být stavba smuteční síně na novém hřbitově a také např. park v Honech za Kukýrnou.
  • Při příležitosti zahájení nového školního roku jsme tradičně přivítali prvňáčky a také slavnostně zahájili provoz zcela zrekonstruované školní kuchyně v ZŠ nám. 28. října. Bylo to po 35 letech skutečně potřeba. Tak hlavně ať dětem a zaměstnancům školy chutná!
  • Velmi rád jsem v měsíci září poblahopřál k 15. narozeninám Rodinnému centru Studánka a k 20. narozeninám Středisku volného času Inspiro. Ve Studánce a v Inspiru jsou skvělí lidé, a proto tak skvěle fungují. Ještě jednou blahopřeji!
  • Nečekanou nepříjemností, která v podzimních měsících zkomplikuje dopravu ve městě, je havárie kanalizace na ulici Dvořákova, kde se na čtyřech místech bude muset provést rekonstrukce narušeného či propadlého potrubí. O omezeních se vás budeme snažit jako vždy maximálně informovat všemi kanály.
  • Mám radost z letošního provozu koupaliště. Spousta návštěvníků se v létě osvěžila a chválila bezkolizní provoz a dobře fungující bufet s pestrou nabídkou. Jedinou kaňkou byl úplný závěr sezóny, kdy jsme organizačně nezvládli zajistit provoz koupaliště poslední horký den prázdnin, v neděli 1. září. Za tento nedostatek se omlouvám, tato situace se již nebude opakovat.
  • Aktuálně jednáme se zástupci obchodního řetězce, který v našem městě uvažuje o výstavbě obchodního domu. Snad se tedy brzy dočkáme.
  • Těším se z rozvoje sportovních areálů na Ostrovci. Město významně podpořilo projekt fotbalového klubu, díky němuž vzniklo druhé fotbalové hřiště. Nyní klub pracuje na nových kabinách a já tomuto projektu opět fandím. Na jaře zde město vybuduje cyklostezku. Tenisový areál se rozšířil o další dva
    kurty a děkuji všem, kteří tento projekt podpořili. Je jednoduché a laciné hledat chyby. Něco však vybudovat, to chce odvahu a stojí to spoustu sil. Proto oceňuji aktivitu fotbalistů i tenistů a podporuji ji. Jsou to borci!
  • Vypisujeme architektonickou soutěž na revitalizaci náměstí Míru. Cílem je vytvořit prostředí pro setkávání a společenský život, vyřešení dopravy a parkování, zatraktivnění středu města pro nás – místní obyvatele. Na návrhy se můžeme těšit v první polovině příštího roku.
  • Soutěžíme v rámci 11. ročníku národní putovní výstavy „Má vlast cestami proměn“, kde Tišnov reprezentuje velká proměna bývalé Farské zahrady v Park pod kostelem. Svým hlasem můžete tuto naši krásnou proměnu podpořit na webu „cestamipromen.cz“.
  • V den říjnového výročí vzniku samostatného Československa tradičně udělíme Ceny města a čestná občanství významným osobnostem. Trochu mladší, avšak letos kulaté výročí nás pak čeká v listopadu. Svoboda je jednou z nejvýznamnějších hodnot současnosti, a proto je třeba ji připomenout a náležitě ocenit boj za ni. Tomu také budou odpovídat plánované oslavy. Bude to bohaté a zároveň pestré. Bude z čeho vybírat a bude se do čeho zapojit. Tak se těšme!

Jiří Dospíšil, starosta města

Foto: archiv MěÚ Tišnov

Další článek:
Předchozí článek: