Knižní novinky v Městské knihovně Tišnov

Knižní novinky v Městské knihovně Tišnov

Barnes, Julian: Jediný příběh
Nový román anglického prozaika a držitele Man Bookerovy ceny 2011 je příběhem mladého studenta, který podlehl lásce ke stárnoucí ženě, jež propadla alkoholu. Poutavým vyprávěním postupně čtenáři dávkuje všechny důsledky, které přináší jejich neobvyklý vztah. Stejně jako většina autorových románů je i tento rozdělen do tří chronologicky následných částí, v nichž dochází k postupnému odhalování a prohlubování pohledu na osudový vztah. Intenzivní,  lehkomyslná, laskavá, krutá, svízelná, pobuřující – taková je láska v této knize.
Ukázka z knihy: „Kdo si dokáže sám určovat, jak moc bude milovat? Pokud to dokážete, pak to není láska. Nevím, jak jinak to nazvat, ale láska to není.“

Hanáčková, Pavla: Ohrožená zvířata aneb jak jim můžeme pomoci
Nakladatelství Albatros vydalo půvabnou a velmi poučnou knížku pro naše nejmenší i odrostlejší čtenáře. Ilustrace vietnamské autorky Lin Dao potěší oko širokého spektra čtenářů. Publikace nás provede světem zvířat a rostlin a ukáže nám, jak člověk svým hospodařením ničí rovnováhu jejich životního prostředí. A jestli chceme přírodě alespoň částečně vrátit, co od ní dostáváme, najdeme zde návod, jak jí pomoci. A kde jinde s tím začít než u našich dětí.

Knihovna doporučuje:
Groen, Hendrik: Tajný deník Hendrika Groena 831/4 roku
Autor píšící pod pseudonymem, jehož původ je předmětem spekulací, v románu na pokračování popisuje deníkovou formou život v holandském domově pro seniory. Den po dni, s dávkou břitkého humoru, ironie a sarkasmu, popisuje a glosuje příhody každodenního života seniorů. Hlavní protagonista knihy založí klub „Staří-ale-ne-mrtví“, který má jediný cíl, jeho členům zpříjemňovat život. A taková je celá kniha – příjemným oddychovým čtením nejen pro seniory.

Walliams, David: Táta za všechny prachy
Autor David Walliams je britským komediálním hercem, který má na svém spisovatelském kontě 15 velmi úspěšných knížek pro odrostlejší dětské čtenáře. Táta za všechny prachy je příběhem o rodinných poutech, kdy otec malého Franka po ošklivé havárii přichází o nohu, maminka opouští rodinu a Frank se svým tátou se ocitnou na hranici životní nouze. A jak si s tím poradí? Nepřízeň osudu, gangsteři, vězení… To vše a mnohem víc podává autor čtenáři s notnou dávkou humoru a za pomoci skvělých ilustrací Tonyho Rosse. Dokáže velice lidsky ukázat, jak silný může být vztah mezi otcem a synem.

Zdroj obálek: http://obalkyknih.cz

Další článek:
Předchozí článek: