To nejlepší nejen pro Abonenty (předplatné na sezónu 2019/2020)

To nejlepší nejen pro Abonenty (předplatné na sezónu 2019/2020)

Vážení milovníci kultury, pro sezónu 2019/2020 jsme pro vás v rámci Divadelního abonmá MěKS a předplatného Klubu přátel hudby připravili špičkový program postavený na pestrosti, velkých jménech, ale také na ojedinělých mladých osobnostech! Předprodej obou cyklů obsahuje po šesti výjimečných událostech a startujeme je současně, a to 4. září pro stávající abonenty a od 11. září pro nové! Využijte výhodné předprodejní ceny.

Divadelní abonmá MěKS
Celou divadelní sezónu odstartujeme nejúspěšnější one-man show současnosti Caveman (režie: Patrik Hartl), která vás rozesměje až k slzám. Dozvíte se vše o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi nimi.

Nepřehlédnutelný tandem Barbora Munzarová a Martin Trnavský nám přivezou chytrou komedii z manželského života Rošáda. Aneb jak se poprat s krizí manžela s pomocí bratra a tří sester, které všechny ztvárňuje dokonalá Marika Procházková.

Odhalená pravda je příběhem pěti žen, které se setkávají ve vesnické tělocvičně na kurzu pole dance. Ani jedna z nich netuší, co ji čeká, ale každá má svůj vlastní dobrý důvod naučit se tančit u tyče. Česká premiéra výtečného současného britského autora.

Jaký je vztah Čechů a Slováků? To je základní téma pravdivě roztomilé divadelní inscenace, která střídá prvky stand–up comedy, forbín, pohybovou i slovní komiku i improvizaci. Duo Filip Teller a Pavol Seriš vás vtáhne do hry v komedii Čecháčci a Čoboláci.

Divadelní spolek Kašpar se svojí nejúspěšnější inscenací Růže pro Algernon. V tragikomickém příběhu dementního muže, který chce být chytrý, podává svůj životní výkon Jan Potměšil.

V představení Cavewoman se setkáte s humorným pohledem na muže a ženy, snažící se žít vedle sebe na stejné planetě. Zábavné pojetí věčného souboje těchto dvou pohlaví, pro změnu ze ženské perspektivy, volně navazuje na Cavemana.

Klub přátel hudby
První koncert pro příznivce klasické hudby obstará klavírní Trio con Colore, které oplývá energií, barvami a zvukovou rozmanitostí. Můžete si s nimi vychutnat skladby Beethovena, Suka, Rachmaninova, Fišera a Šostakoviče.

Jeden z nejvýznamnějších koncertních kytarových virtuosů Lubomír Brabec přiveze svůj špičkový recitál. Zazní skladby autorů napříč staletími, od 16. po 21.

Absolutním vrcholem sezóny bude slavnostní adventní koncert jedné z nejvýznamnějších českých sopranistek, kterou bude doprovázet Moravské klavírní trio. Držitelka bezpočtu ocenění, která si podmanila Metropolitní operu či La Scalu Eva Urbanová, přináší do Tišnova světové operní árie i české vánoční písně.

Trio Českého rozhlasu je výjimečným hudebním souborem, složeným z fagotisty Libora Soukala, hobojisty Lukáše Pavlíčka a klarinetisty Lukáše Dittricha, jehož otec učil na Tišnovské ZUŠ. Repertoár je složen ze skladeb období baroka, klasicismu, až po hudbu 20. století.

Jan Hnyk je jedním z nejnadanějších operních pěvců, který i za svoji krátkou kariéru dokázal svým basem nadchnout diváky plzeňské opery, zvítězil v mnoha pěveckých soutěžích, které ho vynesly až k hostování v Národním divadle.

Závěr sezóny KPH již tradičně obstará domácí hudební těleso TiKO.

Pavel Hanák

Další článek:
Předchozí článek: