Dobrovolnictví mi přineslo jedinečnou zkušenost

Dobrovolnictví mi přineslo jedinečnou zkušenost

Ansha je patnáctiletá dobrodružka, která má tatínka Čecha a maminku Kanaďanku. Žije v Kanadě, ale do Česka jezdí jednou za čas za prarodiči.  Letos se vydala do světa na zkušenou a pomáhala nám jako dobrovolnice celý týden v Charitě. Jako nadaná umělkyně nám pomohla vytvořit ilustrace k dárcovské kampani a uspořádala také zajímavé povídání o Kanadě. Spolupráci jsme si moc užili. Ansha odvedla kus práce, kterou bychom jinak museli zaplatit a vnesla zajímavé pohledy zvenčí. Sama k pobytu u nás napsala:

Nepocházím odsud. Před týdnem jsem letěla do České republiky z Kanady a v Tišnově jsem skončila šťastnou náhodou. Během svého pobytu jsem dostala příležitost pracovat jako dobrovolnice v Oblastní charitě Tišnov. Protože jsem v Česku pracovala jako dobrovolnice poprvé, byla jsem první den trochu nervózní a nevěděla jsem, na co se mám připravit. Ale ten pocit rychle zmizel, když jsem poznala lidi, kteří zde pracují a postupně jsem se jim otevřela. Nejen, že jsou opravdu přátelští a laskaví, ale také mi pomohli překonat jazykovou bariéru. Trochu jsem se strachovala, jestli dokážu být organizaci skutečně přínosem, protože nemám moc zkušeností. Ale byla jsem pečlivě provedena veškerou prací, která mi byla přidělena a která byla vybrána podle mých schopností. Takže jsem nakonec většinu týdne pracovala na ilustracích pro kampaň. Nemůžu být spokojenější s tím, jak se nakonec tato jedinečná zkušenost vyvinula a těším se, že budu investovat více svého času do místní komunity také po návratu domů.                                                                                                                

Možná i vy hledáte novou zajímavou zkušenost a zároveň smysluplné naplnění vašeho volného času. Chcete-li ho věnovat Oblastní charitě Tišnov, rádi vás u nás přivítáme. Můžete se věnovat dobrovolnické činnosti na některé z našich služeb, nebo nám vypomáhat na charitních akcích. Pokud vás baví práce s dětmi a mladými lidmi, můžete například vytvořit nevšední program pro klienty našeho nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Klubu Čas (v Tišnově a Lomnici), nebo pomoci se studiem ve formě doučování. Přátelští klienti Chráněného bydlení Skryje by zase uvítali někoho, s kým by si mohli popovídat, kdo by přichystal tvořivý program na zahradě nebo si s nimi třeba jen tak vyšel na vycházku. Bez dobrovolníků se neobejdou ani mnohé akce, které v průběhu roku pořádáme. Jsou to všem dobře známé sbírky Koláč pro hospic nebo Tříkrálová sbírka, ale i mnohé ostatní kulturně sportovní akce, kde uvítáme pomoc s organizací i realizací. Na prezentačních akcích nám můžete pomoci na stáncích s prodejem výrobků našich klientů. Pro více informací kontaktujete naši koordinátorku dobrovolníků Lenku Kabrhelovou na tel. 731 646 871 nebo na e-mail lenka.kabrhelova@tisnov.charita.cz. Těšíme se na Vás.

Lenka Kabrhelová, Ansha Massé Cajthaml

 

Další článek:
Předchozí článek: