Hudební setkání základních škol praktických

Hudební setkání základních škol praktických

V úterý 21. května se v Brně uskutečnilo tradiční „Hudební setkání základních škol praktických“, které se zde pořádá již několik desítek let.

Na programu byla hudební a taneční vystoupení, která s žáky jednotlivých škol nacvičili jejich vyučující a pedagogičtí asistenti. I v letošním roce se setkání konalo v příjemném prostředí Základní umělecké školy PhDr. Zbyňka Mrkose v Brně. Každá z devíti zúčastněných škol z celého Jihomoravského kraje si připravila přibližně desetiminutový program zaměřený na písničky, tanečky nebo kombinace obojího. Písně i tanečky bývají stále častěji doprovázeny rytmickými nástroji nebo unikátními hudebními nástroji.

Letos se v repertoáru škol objevily dudy, africké bubny, bonga a pandeiro, přičemž na všechny tyto nástroje hrály děti. Nádherná taneční vystoupení měla tematiku „Indiáni“ a „Muzikál“. My jsme si do našeho vystoupení vybrali písně Za 100 let – singl k výročí založení republiky, Anděl od kapely Mirai a nakonec jsme zvolili slavný song Vlasty Buriana ze stejnojmenného filmu Přednosta stanice.

Setkání bylo zakončeno společnou písní, kterou byla slovenská lidová „Pod tým naším okénečkem“.

Všechna vystoupení se velmi líbila a byla odměněna bouřlivým potleskem žáků, dospělých i hostů.

Johana Bártlová

Foto: archiv SŠ a ZŠ Tišnov

Další článek:
Předchozí článek: