Červnové akce v knihovně

Červnové akce v knihovně

Otevírací doba o letních prázdninách
1. 7. – 30. 8. 2018
V období letních prázdnin bude mít Městská knihovna Tišnov omezený provoz. Prázdninová otevírací doba platí pro obě oddělení:
Pondělí 8.00–11.00 a 12.00–18.00
Středa 8.00–11.00 a 12.00–18.00

SmyslůPlný rok 2019
Hmyz na talíři – Milan Václavík
20. 6. 2019 v 18.00 hodin
Live cooking show nejzkušenějšího kuchaře jedlého hmyzu v ČR Milana Václavíka. Ochutnejte zdravé speciality připravené přímo před Vašima očima. Hmyz je nazýván právem surovinou třetího tisíciletí. Je konzumován po celém světě vyjma Evropy. Obsahuje unikátní množství bílkovin, a to až 60 procent, dále potom nenasycené mastné kyseliny a další látky příznivé pro tělo. OSN a EU vynakládají finanční prostředky na studium jedlého hmyzu. Důvody jsou též ekonomické a ekologické. Hmyz má obrovské reprodukční schopnosti a klidně by mohl být náhradou za velkochovy dobytka. Rovněž je s ním počítáno i na vyřešení  potravinové krize v rozvojových oblastech. V rámci dvouhodinové show ochutnáte tyto pokrmy: moučný červ na listovém salátku, cvrček na másle s čerstvým koriandrem, Zophobas na chilli a česneku, saranče na červeném víně, smažený šváb.
Vstupné: 100 Kč. Počet míst je omezen. Vstupenky zakoupíte v Městské knihovně Tišnov vždy v půjčovní době.

Divadlo
Hana
15. 9. 2019 v 19.00 hodin
Městská knihovna Tišnov pořádá zájezd na divadelní představení Hana do Národního divadla Brno. Jedná se o adaptaci knihy Aleny Morštajnové. Zájemci se mohou závazně přihlásit a současně zaplatit v Městské knihovně Tišnov vždy v půjčovní době do 12. 6. 2019. Odjezd autobusu od Elektry 17.45 hodin. Cena vstupenky (+ jednotná cena za autobus 60 Kč): dospělí – 480 Kč, senior – 336 Kč, student – 240 Kč.

ODDĚLENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ
Slavnostní vítání prvňáčků
6. 6. 2019 od 8.30 hodin
Pěkné uvítání mezi čtenáře knihovny čeká všechny prvňáky ze základních škol Smíškova, náměstí 28. října a Předklášteří. Tradiční, již desátý ročník proběhne za příznivého počasí v zahradě knihovny. Během dopoledne vystoupí Nedvědický pěvecký sbor Petry Glosr Cvrkalové Cvrčci, který dětem zahraje pohádku z dílny Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře O Budulínkovi. Prvňáčkům předáme památný Pohádkový list, nově přihlášeným i čtenářský průkaz do knihovny a také knihu z projektu SKIP „Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka“. Pro tuto příležitost bude mimořádně otevřena Galerie Josefa Jambora, kde mohou návštěvníci zhlédnout výstavu a doprovodný program pro děti. Na tuto akci zveme rodiče i prarodiče. Těšíme se na vaši návštěvu!

Edita Hečová

ilustrační foto

Další článek:
Předchozí článek: