Doprovodné programy v GJJ

Doprovodné programy v GJJ

2. 6. / neděle / 15.00–18.30
Dětské divadlo a tvoření
15.00–16.00 Pruhované panenky – Kuchyňská skříň – veselá zpěvavá klauniáda odehrávající se ve staré secesní skříni. Pohádka o nešťastně  zamilovaném hrnci, který nepřeje lásce princezny vařečky a smaltované mísy. Za pomoci kuchyňského náčiní, porcelánu a smaltovaného nádobí se láska dvou zamilovaných šťastně naplní. Představení plné zpěvu, doprovázené hrou na nádobí, flétnu, kytaru či akordeon. Pruhované panenky: poetické divadlo pro děti a dospělé, milující krásy starých časů, tradice, řemesla, zapomenuté věci, lesy, vůně, kouty a cesty…
16.00–18.30 tvoření inspirované divadelním představením s Irenou Iškievovou, Radkou Kaclerovou a Martou Sylvestrovou. Rád/a čteš nebo jen posloucháš pohádky? Zapoj svoji fantazii, najdi výtvarného ducha a vytvoř své vlastní originální dílo na motivy divadla!

6. 6. / čtvrtek / 9.00–13.00
Slavnostní vítání prvňáčků
Akce je pořádaná druhým rokem ve spolupráci GJJ s dětským oddělením Městské knihovny Tišnov. Po uvítání prvňáčků ZŠ mezi čtenáře knihovny si děti v galerii vytvoří krátký komiksový příběh. Inspirují se právě probíhající výstavou Komiks a ilustrace FUD ZČU v Plzni.

11. 6. / úterý / 17.00–19.00
Hrdinové přicházejí – Anglická výtvarná dílna s Radkou Kaclerovou
Kdo je váš oblíbený komiksový hrdina? Jak vzniká komiks? Inspirujete se výstavou Komiks a ilustrace a zkusíte si nakreslit příběh na pokračování do komiksového stripu s dialogem v angličtině. Naši tvorbu animačních programů v galerii obohatíme od června spoluprací s výtvarnicemi Irenou Iškievovou a Kamilou Restrepo. Irena Iškievová se věnuje výtvarné tvorbě, knižnímu designu a malířství. Během svých studií na výtvarném a knižním oboru Ostravské univerzity a JAMU v Brně se nadchla pro loutkové divadlo. S divadelním souborem Theatr Ludem procestovala kus světa. Pracovala v Richard Adam Gallery, spolupracuje lektorsky např. s Muzeem města Brna, Galerií města Blansko, Knihovnou J. Mahena. Kamila Restrepo studovala vědeckou kresbu a ilustraci na SŠUD, na VOŠ textilní v Brně obor se zaměřením na tisk a scénický kostým a na UMPRUM v Praze v ateliéru filmové a televizní grafiky. Ve Studiu Scala v Brně vede kurzy klasické animace, vyučuje výtvarný obor na ZUŠ v Brně. Věnuje se ilustraci, tvorbě loutek ve spolupráci s Malým velkým divadlem a tvoří svá autorská blahopřání pod názvem Blaho. Studio Scala pořádá při brněnském univerzitním kině Scala kurzy zaměřené na film a klasickou animaci pro děti i dospělé.

Radka Kaclerová

Další článek:
Předchozí článek: