Bělíkovy obrazy vystaví v Galerii Diana

Bělíkovy obrazy vystaví v Galerii Diana

Klub přátel výtvarného umění v Tišnově pod záštitou městyse Doubravník připravuje mimořádnou výstavu u příležitosti životního jubilea doubravnického malíře Stanislava Bělíka.

Na výstavě bude prezentován soubor obrazů ze soukromých sbírek, z nichž některé nebyly dosud vystaveny, včetně obrazů z galerie Jarošova mlýna ve Veverské Bítýšce.

U příležitosti výstavy bude vydán pamětní list, který bude přítomným návštěvníkům podepisovat malíř jubilant. Pro zájemce budou připraveny také knihy věnované tomuto umělci, stejně tak autorův betlém nazvaný Jarošův mlýn.

Výstava bude instalována v prestižní galerii Diana majitele dr. Jiřího Mouky, který svou vstřícností konání výstavy umožnil. Zahájení výstavy se uskuteční 27. dubna v 17.00 hodin slavnostní vernisáží. Výstavu uvede František Vejpustek, o autorovi promluví Ing. Karel Odehnal. V kulturním programu vystoupí operní pěvkyně Věra Bakalová s Marií Sedláčkovou za klavírního doprovodu profesora Františka Kratochvíla.

Výstava potrvá do 19. května a bude přístupná veřejnosti pouze o sobotách a nedělích v době od 13.00 do 17.00 hodin. Výstava se koná za podpory firem Mertastav, Stavitel Nejez, Vitar, Dape a Jarošova mlýnu ve Veverské Bítýšce.

Miroslav Pavlík

Foto: Michal Beneš

Další článek:
Předchozí článek: