RC Studánka: Pestrý program na březnové dny

RC Studánka: Pestrý program na březnové dny

V březnu jsme pro vás připravili řadu zajímavých aktivit. Podrobné informace naleznete na www.studanka-tisnov.cz nebo na FB. Na aktivity je třeba nahlásit se předem! K přihlášení využijte e-mail studanka.tisnov@gmail.com. V případě zájmu zajistíme hlídání dětí.

1. Němčina pro mírně pokročilé
Zlepšete si svou němčinu ve Studánce! Kurz se zkušenou lektorkou Hanou Homolačovou je vhodný pro všechny, kteří se již někdy s němčinou setkali. Výuka probíhá v malé skupině. Začínáme ve středu 6. 3. od 9.00 do 9.45 hodin. Možnost hlídání dětí v Jezírku.

2. Přírodě blízká zahrada
Nechte se inspirovat přednáškou Ing. Hany Ondruškové, která se zabývá přírodě blízkými zahradami. Seznámíte se se základními principy jejich zakládání a údržby. Věnovat se budeme také hospodaření s vodou v zahradě. Přednáška se koná v pátek 8. 3. od 17.00 do 19.00 hodin.

3. Jarní burza dětského oblečení
Přijďte si nakoupit jarní a letní oblečení, obuv, hračky a další dětské potřeby pro děti od 0 do 15 let, a to v úterý 12. 3. od 9.00 do 17.00 do sokolovny, Drbalova 274, Tišnov. Vítáme pomoc dobrovolníků na burze.

4. Cvičení pro těhotné
Skupinové cvičení je vhodné pro ženy od ukončeného 1. trimestru fyziologického těhotenství. Cvičební lekce jsou zaměřeny na protažení a posílení důležitých svalových skupin, nácvik správného dýchání, držení těla, na zvýšení kondice důležité k samotnému porodu. Cvičení vede fyzioterapeutka Mgr. Martina Šaclová. Začínáme ve čtvrtek 14. 3. od 17.00 do 17.45 hodin.

5. Předporodní příprava
Ve čtvrtek 14. 3. v 18.15 hodin začíná kurz předporodní přípravy. Základ tvoří tři setkání s certifikovanou dulou a laktační poradkyní Martinou Holíkovou Blahovou, v nichž se budeme věnovat těhotenství, přípravě na porod, výběru porodnice, porodnímu plánu, průběhu porodu, bondingu, šestinedělí, kojení a péči o novorozence. Jedno setkání s fyzioterapeutkou Mgr. Martinou Šaclovou je zaměřeno na bezpečné polohování a manipulaci
s novorozencem.

6. Muž a žena – co potřebuje ve vztahu on a co ona
Zveme vás na přednášku Mgr. Jiřího Haldy, která je zaměřená na prohlubování partnerských vztahů. Muž a žena nejsou dvě stejné osobnosti, které si konkurují, ale dvě rozdílné osobnosti, které se doplňují! Muži i ženy se od sebe liší. Nejsou lepší nebo horší, jsou prostě jiní. Cílem přednášky je rozdíly rozpoznat, pochopit a skloubit tak, aby muž a žena fungovali jako partneři. Přednáška se koná v úterý 19. 3. od 16.30 do 19.30 hodin. Navazovat bude přednáška Jak pečovat o vztah po 10 letech, která proběhne v úterý 2. 4. ve stejném čase.

7. Relaxace a imaginace
Přijďte si odpočinout po náročném pracovním vytížení! Relaxační metody přinášejí pocity osvěžení, uklidnění a štěstí. Relaxace a imaginace se koná ve čtvrtek 21. 3. od 18.30 hodin pod vedením psycholožky Mgr. Hany Pelčákové Kubecové. Je nutné přihlásit se předem na e–mail h.kubecova@seznam.cz nebo tel. 736 607 320.

8. Připraveni zpět do práce aneb sebevědomě a sebevědomě na trh práce
Chystáte se zpět do práce a potřebujete zmapovat své silné stránky v oblasti pracovních kompetencí? Potřebujete poradit se sebeprezentací a přípravou na pracovní pohovor? Právě pro vás jsme připravili cyklus tří prakticky zaměřených seminářů, během nichž budou zařazeny aktivity na sebepoznání, sebereflexi, testy používané v kariérovém poradenství, příprava na pohovor a zpětná vazba od lektorky. Lektoruje kariérní poradkyně Mgr. Petra Šnepfenbergová. Jednotlivá setkání budou v termínech 9. 4., 26. 4. a 7. 5. v čase od 16.30 do 19.30 hodin.

Letní příměstské tábory v RC Studánka
I letos připravujeme pro předškolní děti letní příměstské tábory. Děti se mohou těšit na pestrý program, hraní, tvoření a pohybové aktivity. Tábory jsou určeny pro předškolní děti od 4 do 7 let (prvňáčky bereme jen v případě, že mají na táboře mladšího sourozence). Přihlašování bude probíhat elektronickou formou od 19. 3. Termíny táborů v roce 2019: 15.–19. 7., 22.–26. 7., 29. 7. – 2. 8., 5.–9. 8., 12.–16. 8., 26.–30. 8.

Rodinné centrum Studánka,
Riegrova 318, Tišnov
www.studanka-tisnov.cz,
www.facebook.com/StudankaTisnov

Aktivity projektu „Rodičovství
jako příležitost“ jsou podpořeny
z dotačního programu Rodina.
Jeho součástí jsou aktivity 2, 4, 5,
6, 7, 8.

 

Radka Štěpanovská, koordinátorka RC, a Zuzana Kurdiovská, členka spolku

U příležitosti Národního týdne manželství ozdobily náměstí Míru Stromy lásky. Foto: Kateřina Hromčíková

Další článek:
Předchozí článek: