Akce Městské knihovny Tišnov v březnu

Akce Městské knihovny Tišnov v březnu

Březen – měsíc čtenářů
Městská knihovna Tišnov se zapojila do celostátní akce na podporu čtenářství „Březen – měsíc čtenářů“. Můžete se těšit na spoustu doprovodných akcí.

Týden registrace zdarma
4.–8. 3. 2019
Chtěli byste navštěvovat naši knihovnu, ale ještě nejste registrovaní? Přijďte se zaregistrovat v tomto týdnu měsíce března a máte roční registraci zdarma. Akce platí pro nové čtenáře v obou odděleních knihovny.

Týden splněných přání
11.–15. 3. 2019
Na připravené lístky v půjčovně nám čtenáři mohou psát, jaká kniha jim v knihovně chybí. Pokud to bude v našich silách, zakoupíme ji do knihovního fondu. V ostatních případech zjistíme, z jakého důvodu není možné požadovaný titul obstarat.

Týden audioknih
18.–22. 3. 2019
Cestujete často autem? Nemáte dostatek času na čtení? Nevadí. Audioknihy jsou příjemným řešením. Během jednoho týdne Vám budeme představovat to nej z mluveného slova, které má knihovna k dispozici. Prezentaci jednotlivých děl můžete sledovat na Facebooku knihovny.

Čtenářská amnestie
25.–29. 3. 2019
Čtenářskou amnestii pro své zapomnětlivé čtenáře uděluje Městská knihovna Tišnov v rámci „Března – měsíce čtenářů“,jako vstřícné gesto směrem ke svým uživatelům. Ale pozor! Akce je časově omezená. Upomínky a poplatky z prodlení budou čtenářům prominuty, pouze pokud vrátí VŠECHNY dlužené dokumenty, které mají půjčené. Akce platí pro obě oddělní knihovny.

SmyslůPlný rok 2019
Kouzla s hlínou – keramická dílna
14. a 21. 3. 2019 v 17.00 hodin,
Inspiro – středisko volného času Tišnov
Práce s hlínou je velmi příjemná relaxační činnost, při které vznikají pod rukama úžasná díla. Naučíte se, jak postupovat od zpracování hlíny až do finálního výrobku. Vyzkoušíte si možnosti různého dekorování. Kromě klasického modelování si zkusíte i točení na hrnčířském kruhu. Program se koná ve dvou termínech:
14. 3. 2019 v 17.00 hodin proběhne modelování Vašich originálních výtvorů z keramiky, 21. 3. 2019 v 17.00 hodin si své výtvory budete dotvářet do finální podoby (zdobení, glazura…) Vstupné 100 Kč, platí na oba dva termíny. Počet míst je omezen. Vstupenky zakoupíte v knihovně vždy v půjčovní době.

Cestopisná beseda: Okavango: ze země, ze vzduchu, pod vodou – Tomáš Grim
26. 3. 2019 v 17.00 hodin
„Tohle by chtěl zažít každý. Pochybuju, že se mi to někdy povede. Natož nafotit,“ řekl mi kamarád, který byl v Africe 19krát, když se koukal na fotky jedné akce, které jsem byl svědkem. A co to bylo? To uvidíte až na promítání. Na mě se štěstí usmálo… I kdybych to štěstí neměl, je delta řeky Okavango v severní Botswaně taková legenda, že nic (dalšího) prozrazovat nemusím.

ODDĚLENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ
Klára Smolíková – setkání se spisovatelkou
14. 3. 2019 od 8.00 hodin
Spisovatelka v průběhu besedy představí knihu Spolkla mě knihovna. Děti čeká podobná cesta časem jako hrdiny knihy. Navštíví knihovnu ve starověké Alexandrii, v Ninive i v renesanční Florencii, budou pátrat, jak se dařilo písařům egyptským či středověkým, a setkají se se slavnými knihovníky. Na besedu zveme žáky 5. tříd.

Noc s Andersenem 2019
29. 3. 2019 v 19.30 hodin
Když se po dočtení poslední večerní pohádky zachumláte do teplého pelíšku, napadlo vás někdy, co dělají knížky v noci? Jen jednou za rok mohou malá mořská víla, ošklivé káčátko i cínový vojáček opustit stránky knih a spolu s vámi prožít pohádkové dobrodružství… Letos, stejně jako každý rok, děti stráví nezapomenutelnou noc v Městské knihovně Tišnov. Čtenáři ve věku 8 až 9 let, kteří s námi chtějí nocovat, musí splnit připravené úkoly, na jejichž základě vybereme 15 účastníků. Soutěžní test si děti mohou vyzvednout v oddělení pro děti a mládež od 18. února 2019. Vyhodnocení proběhne 20. března a v pátek 29. března 2019 v 19.30 hodin začne očekávaná devatenáctá Noc s Andersenem. Program je odměnou pro nejaktivnější a pravidelné čtenáře knihovny. Akce probíhá pod záštitou Klubu dětských knihoven a Svazu knihovníků a informačních pracovníků.

Edita Hečová

Foto: archiv Městské knihovny Tišnov

Další článek:
Předchozí článek: