Rekonstrukce šaten

Rekonstrukce šaten

Od 12. listopadu 2018 probíhá v sokolovně rekonstrukce šaten u tělocvičny. Sportovci, kteří chodí do tělocvičny T. J. Sokol, a také ti, kteří navštěvují sportovní halu, se musí uskromnit a pro převlečení využívat halu, tělocvičnu nebo náhradní prostory ve velkém sále a suterénu sokolovny. Do konce ledna by mělo být všechno hotovo a od února se začnou šatny znovu používat. V následujících řádcích bychom Vás chtěli seznámit s tím, jak rekonstrukce probíhala.

Nejdříve byly ve sprchách v přízemí vybourány sprchové zástěny, odstraněny dlažby a obklady, následně byly rozkopány podlahy, které čím více se kopalo, tím byly mokřejší, až se odhalila stávající kanalizace a v rozích sprch stála voda. Bylo nutné původní kameninovou kanalizaci vykopat, udělat nové rozvody odpadů svislé i vodorovné. Nefunkční původní kanalizace byla příčinou vlhnoucích příček mezi šatnami a tělocvičnou. Tyto zdi jsou nyní okopány a opraveny a budeme čekat, až vyschnou, abychom pak mohli chodby vymalovat. Bylo provedeno izolování stěn a podlah proti vodě a vybetonovány nové podlahy ve sprchách v přízemí. Shnilé zárubně dveří mezi šatnami a sprchami v přízemí byly vyměněny a instalovány nové. Ve sprchách byly provedeny nové rozvody vody a ve sprchách i šatnách nové rozvody elektřiny. Byly vyměněny luxfery a původní dřevěná okna z místností do chodby a instalována okna nová, byly instalovány sádrokartonové podhledy ve sprchách i šatnách a nové osvětlení.

Stávající radiátory byly odstraněny a nahrazeny deskovými radiátory. V místnosti sprch v přízemí vznikly nově kabinky s WC, které mohou využívat především děti a ženy, které tak nemusí chodit na WC ve druhém patře. Šatny byly vybaveny panely s háčky, původní lavice byly opískovány, nově natřeny a osazeny novými deskami. Šatny jsou nově vymalovány a vybaveny šesti uzamykatelnými skříňkami. Ve sprchách je nové sanitární zařízení, veškeré obklady a dlažby.

Děkujeme firmě Ing. Brázda – Univers s. r. o. za realizaci stavby, rychlé a vstřícné jednání. Děkujeme všem sportovcům za trpělivost a přizpůsobení se omezenému provozu. A také děkujeme zaměstnancům T. J. Sokol Tišnov, kteří měli více práce se zajišťováním náhradních prostor pro sportovce a s úklidem. Doufáme, že se nám podařilo vybudovat příjemné a funkční zázemí pro všechny, kdo přijdou cvičit do tělocvičny i haly. Byli bychom rádi, aby nám opravené šatny a sprchy dobře a dlouho sloužily a všichni sportovci se u nás cítili dobře.
Fotogalerie k rekonstrukci je k nahlédnutí na stránkách Sokola http://www.sokoltisnov.cz/.

Helena Žižlavská

Foto: archiv T. J. Sokol Tišnov

Další článek:
Předchozí článek: