Rodinné centrum Studánka: zajímavé aktivity v únoru

Rodinné centrum Studánka: zajímavé aktivity v únoru

V únoru jsme pro vás připravili řadu zajímavých aktivit. Podrobné informace naleznete na www.studanka-tisnov.cz nebo na FB. Na aktivity je třeba nahlásit se předem! K přihlášení využijte e-mail studanka.tisnov@gmail.com. V případě zájmu zajistíme hlídání dětí.

1. Jak pracovat s tygrem v nás i v našich dětech
Zveme vás na zajímavou přednášku manželů Kopsových, autorů knih s „tygří“ tematikou, která se uskuteční v úterý 5. 2. od 16.30 do 19.00. Cílem přednášky je vysvětlit, jak pracovat s tygrem, kterého má v sobě každý z nás. Obrazně řečeno, jak divokého tygra zkrotit nebo jak spícího tygra probudit, případně jak tygra v dětech nezahubit.

2. Předškoláček
V 2. pololetí školního roku 2018/2019 otevíráme opět edukativně stimulační skupinky pro předškolní děti a jejich rodiče. V Předškoláčku pracuje s dětmi a jejich rodiči psycholožka Mgr. Hana Pelčáková Kubecová. Začínáme ve středu 6. 2. od 15.00 a od 16.00 na ZŠ 28. října v Tišnově (15 setkání). Informace a přihlášky získáte na tel. 736 607 320
nebo e-mailem h.kubecova@seznam.cz.

3. Léčivé, aromatické a kořeninové rostliny
Také se těšíte, až přijde jaro a budete víc na zahradě? Pojďte si naplánovat, co všechno v ní letos změníte. Se zahradní architektkou Ing. Hanou Ondruškovou se v pátek 22. 2. od 17.00 do 19.00 zaměříme na rostliny využitelné v péči o zdraví, krásu a domácnost. Probereme jejich nároky na prostředí, zásady pěstování i zpracování. Dozvíme se, jak osázet bylinkovou zahrádku nebo truhlík a jak své výpěstky zpracovat a používat. Zahradničení se budeme věnovat i v další přednášce na téma Přírodě blízká zahrada v pátek 8. 3. ve stejném čase.

4. Karnevalový týden ve Studánce
Přijďte si s dětmi užít karnevalové veselí do Studánky. Vybírat můžete ze tří termínů 25. 2., 26. 2. a 28. 2. vždy od 9.30 do 11.00 v tělocvičně. Budeme zpívat, soutěžit a veselit se v maskách i bez nich. Tentokrát na téma Čím budu, až vyrostu. Rezervace přes rezervační systém RC Studánka nutná.

5. Dráčci – hravý program pro rodiče s dětmi ve věku 4–7 let
V pondělí 4. 3. od 16.00 do 17.30 začíná cyklus pondělních setkávání Dráčci (10 lekcí). Je určen především rodičům s dětmi, které jsou neklidné nebo nesoustředěné (zejména s ADHD). Je však otevřen všem, kteří chtějí rozvíjet své děti a posilovat vzájemný vztah. Program je naplněn aktivitami na posílení hrubé a jemné motoriky, paměti, pozornosti,
spolupráce a vztahu mezi rodičem a dítětem. Program vede Mgr. Soňa Kappelová, psycholožka se zkušeností s dětmi s ADHD, lektorka kurzů Efektivního rodičovství.

6. Němčina pro mírně pokročilé
Zlepšete si svou němčinu ve Studánce! Kurz se zkušenou lektorkou Hanou Homolačovou je vhodný pro všechny, kteří se již někdy s němčinou setkali. Výuka probíhá v malé skupině. Začínáme ve středu 6. 3. 2019 od 9.00 do 9.45 hodin. Možnost hlídání dětí v Jezírku.

7. Jarní burza dětského oblečení
Připravujeme jarní burzu dětského oblečení, kde můžete prodat a nakoupit jarní a letní oblečení, obuv, hračky a další dětské potřeby pro děti od 0 do 15 let. Uskuteční se v sokolovně, Drbalova 274, Tišnov, ve dnech 11.–13. 3. Formulář na burzu a podrobné informace si stáhnete od pátku 8. 2. na www.studanka-tisnov.cz. Přijímáme jen 140 formulářů pro prodej. Vítáme pomoc dobrovolníků na burze!

8. Zdravá a krásná
– cvičení pro ženy s hlídáním dětí. Stále je možné připojit se k rannímu cvičení žen, které se koná ve Studánce ve středu od 7.45 do 8.30. Vede ho zkušená fyzioterapeutka Mgr. Martina Šaclová. Cílem je protáhnout celé tělo, posílit problémové partie a předcházet bolestem šíjových svalů a beder.

9. Letní příměstské tábory v RC Studánka
I letos připravujeme v RC Studánka letní příměstské tábory pro předškolní děti od ukončeného čtvrtého roku do šesti let. Jejich termíny a zaměření zveřejníme na webu RC Studánka v březnu.

Rodinné centrum Studánka,
Riegrova 318, Tišnov
www.studanka-tisnov.cz,
www.facebook.com/StudankaTisnov

Aktivity projektu „Rodičovství
jako příležitost“ jsou podpořeny
z dotačního programu Rodina. Jeho
součástí jsou aktivity 1, 2, 3, 5.

Radka Štěpanovská, koordinátorka RC, a Zuzana Kurdiovská, členka spolku

Foto: Martina Šaclová

Další článek:
Předchozí článek: