Rodinné centrum Studánka: Z čeho roste Strom lásky?

Rodinné centrum Studánka: Z čeho roste Strom lásky?

U příležitosti Národního týdne manželství směřujeme v Rodinném centru Studánka pozornost k hodnotám, na kterých stojí manželský nebo partnerský svazek. Chceme proto v letošním roce na náměstí Míru v Tišnově vytvořit Strom lásky. Budeme rádi, pokud se připojíte, aby Strom lásky rozkvetl do krásy.

„Lásko, milá lásko, kde ťa lidé berú? V zahradách nerosteš, v poli ťa nesejú…“ Láska je opravdu prapodivná rostlina. Někdy její semínko vzklíčí až zázračnou rychlostí, jindy klíčí pomalu a nepozorovaně. A nikdo neví, co z toho semínka vyraší. Bude to letnička, která na okamžik oslní zářivými květy a vůní, ze které se točí hlava, a pak rychle zvadne? Bude to dvouletka? Nebo trvalka? Anebo to bude strom, který bude pomalu růst a sílit a díky tomu po dlouhé roky překoná všechny bouřky, roky sucha i hojnosti? Každá rostlina potřebuje trochu jinou péči. Stejně tak každá láska potřebuje něco jiného. Když lidé uzavírají manželství, chtějí, aby z jejich lásky vyrostl silný a pevný strom. Víte, co právě váš strom potřebuje a jaká péče mu vyhovuje? Své zkušenosti můžete napsat na obrázek (spojený panáček a panenka), který je ke stažení na www.studanka-tisnov.cz/z-ceho-roste-strom-lasky, a donést ho do Rodinného centra Studánka do pondělí 4. února 2019.

Všechny příspěvky zalaminujeme a ozdobíme jimi stromy u kašny na náměstí Míru v Tišnově. Prohlédnout si je budete moci od 8. do 17. února 2019.

 

Radka Štěpanovská, koordinátorka centra, a Zuzana Kurdiovská, členka spolku

Loni tišnovské náměstí Míru ozdobila Fontána lásky. Letos se můžete
těšit na Strom lásky. Foto: Martin Hromčík

Další článek:
Předchozí článek: