Den biologie v Brně

Den biologie v Brně

V prosinci jsme v rámci Biologického kroužku navštívili Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, kde se konal výukový program Den biologie určený pro žáky základních škol se zájmem o tento obor. Této akce jsme se s kroužkem zúčastnili už podruhé a letošní ročník byl zaměřený hlavně na kulturní plodiny a jejich následné využití.

Hned po našem příchodu jsme byli přivítáni milými organizátory z řad studentů. ejprve jsme si v první místnosti zahráli domino, v němž jsme hledali správný výraz k jeho definici. Poté následovalo poznávání různých semen pomocí hmatu, kde jsme si poradili s více než polovinou vzorků. S druhou částí nám laskavě poradila slečna, která nás prováděla tímto
úsekem. V dalších laboratořích nás čekalo mnoho zajímavých věcí.

Nejvíce nás zaujalo stanoviště s plazy, které jsme si mohli prohlédnout nebo vzít do ruky. Dokonce jsme se mohli i vyfotit s hroznýšem královským, který vážil 35 kilogramů.
Také jsme měřili sílu stisku ruky a saturaci krve kyslíkem nebo zjišťovali krevní skupinu od čtyř dárců. Zkrátka a jednoduše řečeno, krásně využité odpoledne. Doporučujeme tuto akci navštívit, protože se můžete dozvědět a vyzkoušet spoustu nových a zajímavých věcí.

 

Kristýna Kožínová a Bára Kyjovská, 9. A, ZŠ nám. 28. října

Foto: Kristýna Kožinová

Další článek:
Předchozí článek: