V Jamném si užili konec prázdnin

V Jamném si užili konec prázdnin

V sobotu 25. srpna uspořádal Osadní výbor Jamné již čtvrtý táborák pro děti i dospělé k ukončení letních prázdnin. Akce začala již v pátek přípravnými pracemi, kdy bylo potřeba posekat trávu na hřišti a v okolí, postavit stan pro případ nepříznivého počasí, připravit gril pro grilování kýt, nachystat dříví na oheň, navézt balíky sena jako terče pro lukostřelbu, vápnem vyznačit hřiště atd.  Pro malé i velké byl připraven zajímavý program, plný her a soutěží, například střelbu z luků a vzduchovek, soutěž v kličkování mezi brankami s korbičkou plnou kelímků s vodou a jiné. Program pro nejmenší nově zakončila za soumraku a zvuků nočního lesa stezka odvahy s hledáním pokladu a následným opékáním špekáčků. I ty nejmenší děti ji za podpory rodičů zvládly na výbornou.

Nebavily se pouze děti, ale i dospělí, kteří také strávili odpoledne ve sportovním duchu. Fotbalové mužstvo z Jamného se utkalo s mužstvy z Hájku- Hajánek a Železného. Škoda jen, že radnice svůj tým nakonec nesestavila. Po rozlosování a připomenutí pravidel začala vzájemná utkání. Nestrannost pak zajistil rozhodčí ze zahraničí. Všechny týmy předvedly pozoruhodné výkony a nikdo nikomu nedal nic zadarmo. Za velké podpory dětí i dospělých získal první místo a soudek piva s věncem špekáčků tým Hájek-Hajánky, druhé místo obsadil tým ze Železného a třetí místo tým z Jamného. Po vyhlášení výsledků fotbalové týmy začaly plánovat odvetná utkání. Při tak velkém výkonu a slunečném počasí všem přišly k chuti grilované kýty, špekáčky a různé chlazené nápoje. Po „velkých“ nastoupili i ti „malí“, kteří se více či méně úspěšně pokoušeli napodobovat výkony svých tatínků a dědečků.

Letošní akce k ukončení letních prázdnin se opět vydařila ke spokojenosti dětí i dospělých.  Po roce se opět sešli sousedé, známí a kamarádi ke strávení příjemného sobotního odpoledne a večera.

Osadní výbor Jamné Luboš Navrátil

Foto: Jana Němcová

Další článek:
Předchozí článek: