Hodně sil a pevné zdraví, pane Bělíku

Hodně sil a pevné zdraví, pane Bělíku

Vážený Mistře Stanislave Bělíku,

dovolte mi, abych Vám ještě jednou popřál vše nejlepší k Vašim narozeninám jménem všech 460 návštěvníků, kteří se přišli v sobotu 29. září podívat do zasedací místnosti tišnovské radnice na Vaše obrazy.

Byl to pro všechny překrásný zážitek, neboť zde byly zastoupeny všechny náměty i techniky, které jste v životě ve své tvorbě používal. Vidět jsme mohli figurální malby, krajiny, zátiší i kresby na diplomy či novoročenky. Zajímavé byly také Vaše grafiky, suché jehly a linoryty. Nechyběla samozřejmě ani tempera, olej, akvarel, křída nebo uhel.

Děkuji Vám, Mistře, za nádherné obrazy, které si mohli návštěvníci odnést alespoň v podobě kalendáře, jenž spolek Art Periscope vydal pro rok 2019. Tedy rok, kdy Vám bude rovných 100 let, a kdy obrazy z kalendáře budou krášlit domácnosti mnoha příznivců i obdivovatelů Vašeho umění. Jsme moc rádi, že se nám podařilo tento kalendář pokřtít spolu s Vámi a starostou Tišnova na náměstí Míru v rámci programu Svatováclavských hodů. Pokřtili jsme jej vodou z řeky Svratky a tišnovskou slivovicí za doprovodu cimbálové Moravské muziky Petra Mikulky. Všichni diváci na náměstí se zaujetím poslouchali Vaše odpovědi na otázky moderátorky Báry Kulhánkové.

Moc si všichni vážíme Vaší skromnosti, dovednosti a píle, s jakou jste celý život tvořil a přejeme Vám i Vaší ženě hodně sil, pevné zdraví a spoustu životního elánu.

jménem pořadatelů Zdeněk Jílek

Foto: Michal Beneš

Další článek:
Předchozí článek: