Oddíl 1. Brďo Tišnov zažil o prázdninách Katastrofu na dovolené

Oddíl 1. Brďo Tišnov zažil o prázdninách Katastrofu na dovolené

Skupina mladých cestovatelů se rozhodla, že si udělá dovolenou na Bahamách. Netušili ovšem, že jejich letadlo ztroskotá a oni zůstanou uvězněni na pustém, neobydleném ostrově.

Ale je opravdu neobydlený? Po třech dnech bloudění narazili na zvláštní opuštěný vědecký tábor, ve kterém se ubytovali. Po krátkém čase stráveném v táboře vyvstávají otázky typu: „Kdo byli vědci a co tu zkoumali?“, „Proč tak narychlo opustili tento tábor?“, „Je tu snad ještě někdo?“

Naději, že budou cestovatelé zachráněni jim boří nález první stránky z deníku jediného Čecha z výzkumné mise. Z částí deníku se postupně dozvídali o osudu vědců, a hlavně o tom, že na ostrově nejsou sami. Jsou tu ONI. Brzy také objevili tajemné místo, možná nějaké obětiště, a postupně nalézali hliněné destičky s tajemnými nápisy psané obrázkovým písmem…

K záchraně si mladí cestovatelé museli pomoci sami, a proto postavili velký vor. Při cestě k místu odplutí však došlo k několika podivným událostem, cestovatelé se setkali s kmenem domorodců obývajícím ostrov i vědcem, který psal deník. Dozvěděli se také o principech jejich života, kterým říkají čtyři dohody.

To, co na začátku vypadalo jako katastrofa se postupně změnilo v dobrodružství, ze kterého se nikomu nechtělo domů. Prostě dovolená, jak má být!

Za 1. Brďo Tišnov – Gingo napsala družinka „GROOTI“

Foto: Archiv 1. Brďo Tišnov – Gingo

 

Další článek:
Předchozí článek: