Park pod kostelem byl dokončen

Park pod kostelem byl dokončen

Dne 1. září 2018 se oficiálně otevře veřejnosti i druhá část Parku pod kostelem. Tato část parku nazývaná Farská zahrada byla dříve tvořena právě zahradou fary, sadem a zahrádkami. Zde je na místě vyslovit poděkování Římskokatolické farnosti Tišnov, která v roce 2006 přenechala zahradu fary městu Tišnovu za symbolickou cenu s podmínkou vybudování parku. Právě tato část vždy patřila a patří k nejkouzelnějším místům celého parku.

Vstoupit můžete do této plochy z ulice Radniční (průchodem u služebny Městské policie) nebo z ulice Bezručovy (pod kostelem). V parku naleznete mnohá posezení s krásným výhledem na město a okolní krajinu, spočinout můžete i ve stínu pergoly. Nejmenším bude od konce září k dispozici i dětské hřiště chráněné před sluncem korunou ořešáku, nyní zde musí nejdříve dorůst tráva vysetá pod herními prvky. Oko potěší rozkvetlé trvalkové záhony či na jaře kvetoucí stromy.

Tato část parku blíže k centru bude během noci uzavírána a bude sem zakázán vstup se psy. Respektujte prosím návštěvní řád.

K příležitosti 100. výročí republiky plánuje město v této části parku vybudovat zvoničku dle návrhu výtvarníka Milivoje Husáka.

Celkové náklady na tuto II. etapu činily 4,8 milionu korun, dotace pokryla náklady 490 tisíc korun. Projekt vytvořila Společnost Zahradní a krajinářská tvorba Ing. arch. Jany Janíkové z Brna. Realizaci provedla společnost GARDENLINE, s.r.o. se zapojením subdodavatelských firem z Tišnova – Stavitelství Zemánek s.r.o. a NATIVI GARDEN s.r.o.

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií – Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu Životní prostředí.

Václav Drhlík

Foto: Roman Skřepek

Další článek:
Předchozí článek: