Klienti klubu si užili prázdniny i se naučili novým věcem

Klienti klubu si užili prázdniny i se naučili novým věcem

Prázdniny jsou v plném proudu a my se opět hlásíme s rekapitulací naší činnosti za minulé období. Vezmeme to tedy postupně. Před koncem školního roku jsme se intenzivně věnovali přípravám do školy, probíhalo doučování, které bylo věnováno matematice, češtině, anglickému jazyku, pedagogice nebo psychologii tak, aby bylo vysvědčení našich klientů co nejhezčí. Mimo to jsme v Tišnově a v Lomnici zvelebovali klub, přičemž na této aktivitě se klienti podíleli a učili se vzájemné pomoci, rozvíjeli své dovednosti v třídění odpadu, domácích pracích nebo mezigenerační komunikaci. Za odměnu jsme si pak společně v obou klubech připravili něco dobrého na zub. Jednou to byly kynuté knedlíky s ovocem, podruhé langoše.

Během prázdnin jsme několikrát s klienty z Tišnova i Lomnice navštívili tišnovské koupaliště a také stihli přespávačku s grilováním a filmovým večerem dle vlastního výběru. V prvopočátku byl program nastaven tak, aby klienti nejen prožili smysluplně strávený čas, ale také aby si procvičili finanční gramotnost.

Do běžné rutiny naší práce také stále patří hovory například o prázdninových láskách, které jsou často velmi složité, o vydařených dovolených, brigádách, ale i o nepříjemnější věcech jako jsou opravné zkoušky na konci srpna nebo zdravotní problémy. Dále se například v lomnickém klubu snažíme co nejvíce klienty podporovat v jejich hudebním nadání, které rozvíjíme díky „hudebně,“ která se zde nachází a klienti ji hojně využívají.

Mezi další plánované akce pro naše „klubáky“ v příštích měsících patří již zmiňované návštěvy tišnovského koupaliště, výlet do vzdělávacího centra Vida anebo rovněž na výstavu Cosmos Discovery.

Toto vše můžeme klientům dopřát díky velké podpoře města Tišnova, městyse Lomnice a obci Čebín. Děkujeme i za vytváření příležitostí oslovit širší veřejnost projekty jako například “Zážitkové vzdělávání,” díky kterému jsme za pomoci Tesco Stores ČR a.s. získali finanční dar na tento účel pro klienty. Vážíme si Vaší podpory a vnímání potřebnosti služby. Prevence je o vizích lepší společnosti. Společně můžeme vize proměnit ve skutečnost.

Jana Boudná, sociální pracovník NZDM Tišnov

foto ilustrační

Další článek:
Předchozí článek: