Den s Lesy ČR

Den s Lesy ČR

V pátek 8. června 2018 jsme se zúčastnili již potřetí akce pro děti ZŠ s názvem „Den s Lesy ČR“, kterou pořádala lesní správa Černá Hora státního podniku Lesy české republiky.

Máme velmi dobrou spolupráci s jedním z organizátorů panem Mariem Lančou, který je revírníkem a lesním pedagogem. Již několik let za ním pravidelně jezdíme do Lomnice na krásnou procházku po jeho revíru s povídáním o přírodě. Den s Lesy ČR se konal v Nedvědici v Hotelu Myslivna.

Na stezce „Les je můj kamarád“ bylo řezání dřeva, poznávání přírodnin podle vůně, Kimova hra, hod na cíl, poznávání stromů v lesním porostu, poznávání dřevin podle letorostů, stopy zvěře, poznávání přírodnin po hmatu, poznávání dřevin podle špalků, střelba ze vzduchovky.

Mimo vlastní stezku mohly děti vidět práci stromolezců s motorovou pilou, tažného koně v lese, práce vyvážecí soupravy a ukázku dravců. Byly připraveny i hry jako např. fotbálek, skládání skládaček, hledání atrap zvěře po areálu. Vedle stánku bylo ozvučení, o které se staral profesionální DJ a výstavka trofejí a vycpanin živočichů.

Organizátoři měli pro soutěžící připravené svačiny a nápoje.

Do soutěže se zapojilo asi 20 družstev po deseti žácích. I když jsme nebyli mezi prvními, byl to nádherně prožitý den naplněný informacemi a zážitky v přírodě Českomoravské vrchoviny.

Jana Bártlová

Ilustrační foto

 

Další článek:
Předchozí článek: