Přehled akcí v Centru sociálních služeb

Přehled akcí v Centru sociálních služeb

Poslechové pořady Písničky ze starých časů

Co si dnes vzít na sebe?

Centrum sociálních služeb Tišnov a deTOX pokračují další sezónou cyklu poslechových pořadů Písničky ze starých časů, které připravuje a komentuje pan Ing. Václav Seyfert.

Ve středu 30. května se koná náhradní pořad za březnový, který byl zrušen z důvodu nemoci. V posledním poslechovém odpoledni této sezóny si můžeme vyslechnout písně Ivana Mládka, Karla Zicha, Leška Semelky, Hany Zagorové, Báry Basikové a dalších. Akce se koná jako vždy od 15 hodin v knihovně DPS Králova

 

Předvedení služby pro seniory

Víte, co je SENSEN klub? Víte, že existuje zařízení, které Vám pomůže v nouzi?  Chcete se dozvědět něco o spolku ŽIVOT+? Tak přijďte dne 6. června ve 14 hod. do jídelny Centra sociálních služeb v Tišnově, ul. Králova. Popovídá si s Vámi a na otázky Vám odpoví PhDr. Běla Hejná, členka správní rady ŽIVOT+ a Ing. Zuzana Brzobohatá, zastupitelka města Tišnova

 

Vystoupení dětí a seniorů

Centrum sociálních služeb Tišnov Vás zve na hudební a taneční vystoupení dětí z MŠ Humpolka-Květnická Tišnov pod vedením Zdeny Nečesalové a pěveckého sboru seniorů z DPS. Akce se koná 7. června ve 14.30 hodin v jídelně DPS Králova. Těšíme se na Vás.

 

Výlet do jeskyně Výpustek a zahradnictví U Kopřivů Šebrov

Ve čtvrtek 14. června pořádá Centrum sociálních služeb výlet do jeskyně Výpustek a do zahradnictví U Kopřivů. Odjezd od Podhorácké restaurace v 11 hod (další zastávky u pošty, Penny). Cena 210 Kč zahrnuje dopravu a vstupné s průvodcem. Akce se uskuteční při minimálním počtu 20 osob. Předpokládaný návrat je do 18 hod.

Na zpáteční cestě bude zastávka na pozdější oběd v restauraci Formanka Lipůvka.

Jeskyně Výpustek patří mezi nejvýznamnější jeskynní systémy Moravského krasu. Má bohatou a z velké části i smutnou historii. Labyrint temných chodeb a dómů byl vytvořen ponorovou činností Křtinského potoka. Podle záznamů jej navštěvovali již v 17. století mastičkáři, kteří zde nacházeli kosti pravěké zvířeny. V tomto období také předkládá první popis jeskynních prostor mnich Martin Alexander Vigsius. Následovala práce Jana Ferdinanda Hertolda z roku 1669 Tartaro-Mastix Moravie, kde popisuje otvory do chodeb a propastí, které se dosud nikdo neodvážil prozkoumat.

Prohlídková trasa je bezbariérová. Kontakty pro bližší informace: Markéta Prokopová (730 193 325),

 

Vodící pes ve službě člověku – přednáška

Ve čtvrtek 21. června ve 14:00 hodin pořádá Centrum sociálních služeb Tišnov přednášku Vodící pes ve službě člověku. Přijede nás navštívit paní Mgr. Lenka Pláteníková z Brna, ze školy zaměřené na výcvik vodících psů pro nevidomé. Společně s p. Pláteníkovou bude přednášet i její nevidomý kolega s jeho vlastním vodícím psem. Dozvíte se, jak probíhá výcvik a výchova vodicích psů, jaký je jejich význam pro nevidomého člověka i jak se k takové dvojici při setkání chovat. Chybět nebude ani ukázka spolupráce vodicího psa a jeho majitele. Vstupné dobrovolné.

 

PŘIPRAVUJEME

Den otevřených dveří v CSS Tišnov

V úterý 9. 10. 2018 od 9 do 16 hodin, proběhne v rámci Týdne sociálních služeb

Den otevřených dveří na CSS spojený s podzimní výstavou. Budete mít možnost si prohlédnout nejen společné prostory v DPS jako je jídelna, tělocvična nebo knihovna, ale lze nahlédnout také k některým obyvatelům přímo do jejich bytu. Zájemci získají informace o domech s pečovatelskou službou a podmínkách bydlení zde, ale dovědí se také o nabídce pečovatelské služby a o dalších činnostech Centra sociálních služeb Tišnov. Těšíme se na Vaši návštěvu.

Jana Wildová

foto ilustrační

Další článek:
Předchozí článek: