Pozvánka na výstavu do Domova sv. Alžběty

Pozvánka na výstavu do Domova sv. Alžběty

Srdečně Vás zveme na výstavu obrazů Jany Hejlové s názvem Pohlazení krásou, která začíná v sobotu 5. května 2018. Jana Hejlová (1960) žije ve Vrané u Letovic. Výtvarnému umění se věnuje od dětství. Přesto, že jí nebyla umožněna studia na umělecké škole, je dnes malířství její hlavní životní profesí.

Autorka maluje na citlivě zvoleném barevném podkladě hlavně přírodu, především květiny a stromy, ale také své niterné prožitky. Používá vlastní kombinovanou techniku uhel a pastel. Její vnímavé oko a cit pro barvy dokáže zachytit věrně zelené a žluté koberce pampelišek, zátiší tůní, rozkvetlé letní louky a další jiné prchavé okamžiky, prožité právě teď a právě tady. Skvělou kombinací barev donutí návštěvníka zamyslet se nad motivem a poselstvím obrazu. Každé z vystavených děl má své motto – citát od malířčiných oblíbených literárních autorů. Nejčastěji čerpá od Jamese Quarlese a Antoina de Saint-Exupéryho. Její výstavy vzbuzují obdiv po celé republice a její obrazy pomáhají hledat cestu ke světlu a radosti.

Výstava je přístupná denně od 9:00 do 17:00 hodin, je prodejní a potrvá do 30. června 2018. Zavítejte k nám na Žernůvku a potěšte nejen své oči, ale i duši.

Jitka Pařízková

Foto: archiv Jany Hejlové

Další článek:
Předchozí článek: