Přehled akcí v Centru sociálních služeb

Přehled akcí v Centru sociálních služeb

Termíny plavání ve Wellness Kuřim 2. čtvrtletí 2018

Květen  2. května 2018
                  16. května 2018 – Závěr

Odjezd od Podhorácké restaurace vždy v 11,45 hod.

Doprava a vstup: 110,- Kč

V případě nízkého počtu účastníků se v daném termínu nepojede.

Kontakty pro bližší informace a přihlašování:

Markéta Prokopová (mob.: 730 193 325).

Osobně v knihovně Centra sociálních služeb Tišnov, Králova 1742

 

Poslechové pořady Písničky ze starých časů

Centrum sociálních služeb Tišnov a deTOX pokračují další sezónou cyklu poslechových pořadů Písničky ze starých časů, které připravuje a komentuje pan Ing. Václav Seyfert.

Koupeme se, kde se dá

Ve středu 9. května se opět sejdeme v knihovně domu s pečovatelskou službou na Králově ulici a zaposloucháme se do písní Josefa Laufera, Boba Frídla, Eleny Lukášové, Marie Rottrové a dalších.

Co si dnes vzít na sebe?

Ve středu 30. května se koná náhradní pořad za březnový, který byl zrušen z důvodu nemoci. V posledním poslechovém odpoledni této sezóny si můžeme vyslechnout písně Ivana Mládka, Karla Zicha, Leška Semelky, Hany Zagorové, Báry Basikové a dalších.

Obě akce se konají jako vždy od 15 hodin v knihovně DPS Králova

 

Karasovo divadlo – Tanec pro Karla IV.

Centrum sociálních služeb Tišnov vás srdečně zve na představení Karasova divadla-

Tanec pro Krále IV. „Co by byli muži bez žen, ani Karel IV. není výjimka“.

Divadelní představení se koná ve čtvrtek 3. května 2018 v 15:30 hodin v jídelně DPS Králova.

Délka představení je 60 minut. Vstupné dobrovolné.

 

Zájezd na letiště v Tuřanech a do Technického muzea Brno

Ve čtvrtek 10. května 2018 pořádáme exkurzi na brněnské letiště Tuřany a do Technického muzea Brno. Odjezd od Podhorácké restaurace v 9:00 hod (další zastávky u pošty, Penny).

Cena 250 Kč zahrnuje veškeré vstupné a dopravu.

Mezi jednotlivými exkurzemi bude zastávka v restauraci Inflight, kde přímo na letišti poobědváme. Předpokládaný návrat do 17:30 hod.

Chcete nahlédnout do zákulisí brněnského letiště? Zjistit, co jste nevěděli o práci lidí v letecké dopravě, mít tu jedinečnou příležitost si prohlédnout zblízka letadla, nebo profesionální hasičskou techniku vybavenou přímo pro potřeby letiště? To vše můžete zažít na vlastní kůži v rámci „dobrodružné“ exkurze. Zavedeme Vás na místa, kam se cestující běžně nedostanou, uvidíte startovat i přistávat různé druhy letounů, zeptáte se zaměstnanců letiště na to, co Vám vždy vrtalo hlavou a dozvíte se také, spoustu technických zajímavostí.

Po obědě budeme pokračovat do Technického muzea Brno. V hlavní budově muzea bude k vidění 17 stálých expozic a Technická herna, která představuje zábavnou interaktivní formou různé zákony fyziky. V muzeu také funguje výtvarně – technická dílna, s nabídkou programů zaměřených na tradiční řemeslné a výtvarné techniky. Aktuálně bude k vidění výstava „Vladimír Remek- Cesta ke hvězdám“.

Z kapacitních a bezpečnostních důvodů na letišti bude počet přihlášených omezen.

Kontakty pro bližší informace: Markéta Prokopová (730 193 325). Osobně se můžete přihlásit také v knihovně DPS Králova.

 

Oslava Dne matek

V úterý 15. května 2018 již tradičně CSS Tišnov pořádá k příležitosti k svátku matek malé kulturní odpoledne. Ve 14:00 hodin v jídelně DPS Králova všem maminkám přijdou popřát členky uměleckého souboru Janáčkovy opery Věra Bakalová, Marie Sedláčková a jeden host jako překvapení. Na klavír zahraje František Kratochvíl.

Přijďte si poslechnout známé operní melodie a muzikálové písně.

Vstupné dobrovolné.

 

 

Vystoupení dětí a seniorů

Centrum sociálních služeb Tišnov Vás zve na hudební a taneční vystoupení dětí z MŠ Sluníčko Tišnov pod vedením Zdeny Nečesalové a pěveckého sboru seniorů z DPS.

Akce se koná 7. června ve 14.30 hodin v jídelně DPS Králova.

Těšíme se na Vás.

 

 

Výlet do jeskyně Výpustek a zahradnictví U Kopřivů Šebrov

Ve čtvrtek 14. června pořádá Centrum sociálních služeb výlet do jeskyně Výpustek a do zahradnictví U Kopřivů. Odjezd od Podhorácké restaurace v 11 hod (další zastávky u pošty, Penny).

Cena 210 Kč zahrnuje dopravu a vstupné s průvodcem. Akce se uskuteční při minimálním počtu 20 osob. Předpokládaný návrat je do 18 hod.

Na zpáteční cestě bude zastávka na pozdější oběd v restauraci Formanka Lipůvka.

Jeskyně Výpustek patří mezi nejvýznamnější jeskynní systémy Moravského krasu. Má bohatou a z velké části i smutnou historii. Labyrint temných chodeb a dómů byl vytvořen ponorovou činností Křtinského potoka. Podle záznamů jej navštěvovali již v 17. století mastičkáři, kteří zde nacházeli kosti pravěké zvířeny. V tomto období také předkládá první popis jeskynních prostor mnich Martin Alexander Vigsius. Následovala práce Jana Ferdinanda Hertolda z roku 1669 Tartaro-Mastix Moravie, kde popisuje otvory do chodeb a propastí, které se dosud nikdo neodvážil prozkoumat.

Prohlídková trasa je bezbariérová

Kontakty pro bližší informace: Markéta Prokopová (730 193 325)

 

Jana Wildová, ředitelka CSS

Foto ilustrační

Další článek:
Předchozí článek: