Studentky SŠ a ZŠ Tišnov podpořily MaRS

Studentky SŠ a ZŠ Tišnov podpořily MaRS

Studentky oboru ošetřovatelka ze Střední školy a základní školy Tišnov přijely podpořit myšlenku zdravého pohybu a aktivního přístupu k roztroušené skleróze, velmi vážné nemoci, a pomohly s průběhem maratonu MaRS.

MaRS – maraton s roztroušenou sklerózou je jedinou celostátní sportovně-osvětovou akcí v oblasti roztroušené sklerózy u nás, které se aktivně účastní pacienti, fyzioterapeuti, lékaři, rodiny a letošního sedmého ročníku v Brně i studentky oboru ošetřovatelka ze Střední školy Tišnov.

Maraton s roztroušenou sklerózou je tradiční akce nadačního fondu Impuls, která již sedmým rokem naplní první březnový víkend posilovny a tělocvičny po celé České republice, aby si nejen lidé s tímto neurologickým onemocněním, ale také jejich rodinní příslušníci a přátelé připomněli, že pravidelný pohyb je pro udržení dobrého zdravotního stavu opravdu důležitý.

V Brně se MaRS odehrával již po čtvrté, Roska Brno-město je pořadatelem druhý rok. Stejně jako loni jsme se sešli v Lázeňském a relaxačním centru v Rašínově ulici, kde je k dispozici vybavená posilovna, tělocvična i bazén. Tady v 10 hodin maraton cvičení odstartoval a běžel nepřetržitě různými sportovními aktivitami do 17. hodiny. Lesku celé akci dodala záštita hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Bohumila Šimka a prvního náměstka primátora Mgr. Petra Hladíka.

Paralelně s různými disciplínami v tělocvičně asistovaly studentky z tišnovské střední školy pod pedagogickým vedením v posilovně. Hlavním lákadlem byla trať z Marathonu do Athén, kterou společně zdolávali na běžeckém pásu, orbitreku, spinningovém kole, rotopedu či veslovacím trenažéru.

Snad se tento zážitek stane inspirací pro všechny, kterým roztroušená skleróza ztěžuje život, a budou každé ráno vstávat s nadějí a odhodláním. V neposlední řadě jim v dlouhodobém horizontu pomůže bojovat proti únavě. Sportování zvyšuje svalovou výkonnost a pružnost, čímž jednoznačně přispívá ke zvýšení kvality života každého z nás.

Kateřina Kouřilová, Pavla Caudrová

Foto 1: Žákyně Kristýna Uhrová ze Střední školy Tišnov dopomáhá soutěžící s pohybovou aktivitou v posilovně. Foto: Kateřina Kouřilová

Další článek:
Předchozí článek: