Písničky pro seniory

Písničky pro seniory

„Ač bylo mně i jí tak šestnáct let…“, takto bychom mohli nazvat setkání dětí a seniorů. Již třetím rokem chodí žáci SŠ a ZŠ Tišnov zpívat k oslavě MDŽ do Domova pro seniory v Předklášteří. Letos jsme museli vystoupení odložit o týden, protože žáci odjeli na zimní pobyt na horách.

Každý rok se snažíme, aby písničky byly na určité téma. Loni jsme zvolili lidové písně a letos jsme vybrali hity 60. let od zpěváků Karla Gotta, Heleny Vondráčkové, Waldemara Matušky a dvojice Suchý–Šlitr.

Je krásné, jak písničky, hrané před padesáti lety, dovedou oslovit i dnešní mládež. Děti se velmi rychle naučily texty i melodie: Malé kotě, Červená řeka, Pár havraních copánků, Zlaté střevíčky, Pátá a Sbohem, lásko. Největšími hity se ale staly písně Mám ráda cestu lesní a Marnivá sestřenice. Do mnoha písniček jsme použili perkuse. Pásmo bylo proloženo básničkami na dané téma od Františka Hrubína a Jiřího Žáčka.

Senioři i zaměstnanci si zazpívali s námi a velký potlesk byl dostatečnou odměnou pro děti i učitelky naší školy. V příštím roce bychom chtěli zvolit téma Filmové písničky z první republiky, slavný hit z filmu Kristián.

Jana Bártlová, SŠ a ZŠ Tišnov

Popiska k fotce: Žáci SŠ a ZŠ Tišnov zazpívali k oslavě MDŽ seniorům v Domově pro seniory v Předklášteří. Foto: archiv SŠ a ZŠ Tišnov

Další článek:
Předchozí článek: