VLAKOVÁ ČETBA O TIŠNOVĚ

VLAKOVÁ ČETBA O TIŠNOVĚ

Akciová společnost České dráhy vydává už řadu let reklamní magazín ČD pro vás, který je jedenkrát za měsíc hned po svém vydání zdarma k dispozici na nádražích či v rychlících všem cestujícím. V různých formátech a periodicitě vychází už od roku 1994, v letech 2006-9 byl součástí časopisu Grand Expres a počínaje rokem 2010 existuje samostatně – na kvalitním papíře, s poutavou grafickou úpravou a hlavně se zajímavým obsahem. Beru si jej při svých cestách do vlaku k četbě pravidelně a mohu říci, že mne ještě nikdy nezklamal.

Tentokrát je ale březnové číslo tohoto železničního magazínu pro nás Tišnováky ještě zajímavější. Pravidelná několikastránková rubrika Cestování po ČR je totiž věnována Vysočině a naše město i jeho okolí v ní mají bohaté zastoupení. Hned v jejím úvodu Vás na straně 17 upoutá velká barevná fotografie mostu v Dolních Loučkách i s pohledem na přiléhající obec a samozřejmě také na projíždějící vlak. Dvojstrana 20-21 se nazývá Klimaticky příznivá Klucanina, je doplněna panoramatickou fotografií Martina Čady, zobrazující Tišnov včetně jeho okolí a v textu je popsána pěší trasa po modré turistické značce od tišnovského nádraží přes Klucaninu až na nádraží v Hradčanech s akcentováním významných míst, jako jsou Kuthanovo sanatorium, rozhledna nebo historická šibenice. Ani to ještě není vše, neboť na stránkách 24 a 25 se pro změnu můžete „projet nevšední lokálkou“ po staré trati ze Žďáru nad Sázavou přes Nové Město na Moravě až do Tišnova, přičemž autor článku Tomáš Rezek neopomene podotknout, že „hlavně malebná údolí Nedvědičky a Svratky jsou pastvou pro oči.“

Věřte, že je pro mne vždy příjemné, když v jakékoliv tiskovině neočekávaně narazím na pojednání o místech, v nichž od narození pobývám nebo která jsou mi blízká. Jste-li na tom také tak, neváhejte a k vlakové jízdence si přiberte na cestu i březnové číslo magazínu ČD pro vás.

 

Foto: Dvojstrana z březnového čísla magazínu ČD pro vás propaguje

Václav Seyfert, redaktor TN

Klucaninu a další okolí Tišnova.

Další článek:
Předchozí článek: