Městské kulturní středisko na výbornou

Městské kulturní středisko na výbornou

Legendární zlínská skupina AG Flek hrála 1. 3. 2018 v Tišnově! Koncert se podle mého názoru velice vydařil. Fanoušci v publiku si užívali živé provedení starších hitů. Pro mě byly vrcholem večera písně z nové desky „Podnohama zem“. U skladby „Chmýří“ jsem si přál, aby neskončila. Ten zážitek jistě umocnilo průvodní slovo kapelníka Iva Viktorína a pohoda na pódiu. AG Flek hraje ve výborné formě, to už jsem předloni slyšel na koncertě v Doubravníku na Slavnostech Pernštejnského panství.

Vím, že nejsem ten pravý k hodnocení kapely a koncertu. Poslouchám je od jejich začátků a první LP desky „Blázni umírají nadvakrát“ vydané v roce 1983, navíc členy osobně znám.

Mohu ovšem posoudit práci Městského kulturního střediska. Od začátku jsem sledoval přípravu a zajištění koncertu. Dramaturgie, jednání s manažerem skupiny, inzerce, prodej lístků a logistika při koncertu neměly chybu. Zvládli přesun produkce z původně plánovaného velkého sálu MěKS do kina Svratka, aby mohla vystoupit také předkapela Dáši Ubrové. Na přání skupiny nasvítili v kině skoro klubové prostředí. Pomohli muzikantům s nástroji. Umožnili a zajistili podmínky pro setkání se členy kapely po koncertě. Takové zkušenosti mám s kolektivem pracovníků MěKS opakovaně – namátkou vynikající koncert skupiny Jarret před rokem s excelentním zvučením a naposledy v pátek 9.3.2018 produkce mladých muzikantů kapely Undistortion. Že by se muzikantům v Tišnově líbilo? Že se jim pak dobře hraje a koncerty jsou pro diváky o to větší zážitek? Tak za to všechno patří Městskému kulturnímu středisku veliké poděkování.

Jan Křehlík

Foto: Iva Nyitrayová

Další článek:
Předchozí článek: