AKCE MĚSTSKÉ KNIHOVNY TIŠNOV

AKCE MĚSTSKÉ KNIHOVNY TIŠNOV

Oddělení pro dospělé čtenáře

Univerzita volného času

LEGENDÁRNÍ EVERGREENY SVĚTOVÉ POPULÁRNÍ HUDBY – přednášky letního semestru UVČ. Jednotlivý vstup 50,- Kč*

  1. 4. a 23. 4. 2018 v 16:45

 

KOMUNIKACE –přednášky letního semestru UVČ. Jednotlivý vstup 50,- Kč*

  1. 4. a 25. 4. 2018 v 16:45

 

GENEALOGIE II. –přednášky letního semestru UVČ

  1. 4. a 18. 4. 2018 v 16:30

 

* jednotlivý vstup neplatí pro přihlášené účastníky Univerzity volného času

 

Virtuální univerzita 3. věku

GIAN LORENZO BERNINI – genius evropského baroka

  1. 4. 2018 v 9:30

Trénování paměti

ACH, TA MOJE HLAVA!!!

  1. 4. a 17. 4. 2018 9:00 (pokročilí) a 10:30 (začátečníci) – další lekce na rozvoj paměti

 

Salonky

MANDLONĚ V KVĚTU

  1. 4. 2018 v 8:10 (změna termínu vyhrazena)

Městská knihovna Tišnov pořádá výlet do Hustopeče na Mandloňovou stezku – unikátní nejseverněji umístěný mandloňový sad v Evropě, s dalekými výhledy až na Alpy a ochutnávkou místních mandlových specialit.

Mandloně kvetou každým rokem na přelomu března/dubna. Budeme sledovat webové stránky města Hustopeče a plánovaný termín můžeme o týden posunout

Je nutné se přihlásit předem v Městské knihovně Tišnov. Zájemce budeme o případné změně termínu informovat.

 

Cestopisná beseda

Když je česká kotlina vlastně jako americký New York – Barbora Pavlišová

  1. 4. 2018 v 17:00

Česká republika je země s mnoha tvářemi a snad kromě moře má naprosto vše. Pokud tedy nelpíme na písečných plážích, můžeme zabalit batoh, ráno se vydat na místo určení a dozajista dojdeme k cíli do večera.  Různorodost naší republiky by nám mohly leckteré země závidět. Putování po 14 krajích nás zavede pokaždé na jiné místo a poskytne svérázný obraz, který se k němu váže. Tedy přirovnání k New Yorku není od věci, ba právě naopak, protože právě mnohotvárnost je jeho charakteristickým rysem.

 Rok s prožitkem a expresivní terapií 2018

PROŽITKOVÁ MUZIKOTERAPIE – PaedDr. Lubomír Holzer

  1. 4. 2018 v 17:00

Lubomír Holzer, špičkový muzikoterapeut, učitel, speciální pedagog, profesionální umělec, pracuje vlastní muzikoterapeutickou metodou (CMLH).

Při meditaci hraje na nástroje v přirozeném ladění z celého světa a používá rezonanční, alikvotní a hrdelní zpěv. Účinek terapie je léčivý, uzdravující a transformační. Dochází k harmonizaci a energizaci celého organismu, k celkovému uvolnění, okamžitému léčení na všech úrovních, k posílení imunity a zvýšení tvorby NK buněk. S sebou vezměte karimatku, přikrývku a něco pod hlavu.

Vstupné: 50,- Kč

 Počet míst je omezen. Vstupenky zakoupíte v Městské knihovně Tišnov vždy v půjčovní době.

HLASOVÝ WORKSHOP a ZPĚVOMAT s RIDINOU AHMEDOVOU A PATRIKEM KEE

  1. 5. 2018 od 9:00

Zpěvomat je „pouliční hudební nástroj znějící na přání kolemjdoucích”, tedy kruh zpívajících a uprostřed kruhu židle – na ty si může sednout kdokoli z chodců. Kdo se takto rozhodne vstoupit do Zpěvomatu, nechá se prostoupit hudbou, která bude vznikat pouze pro něj.  Co je smyslem? Zasáhnout živým zpěvem lidi z ulice, mnohdy asi i takové, kteří by se se zpíváním běžně nesetkali, nebo by si na to za jiných okolností neudělali čas. A pro zpívající je to příležitost zažít svůj hlas zase v jiném prostředí a v jiných souvislostech. Dost možná to celé přinese nečekané zážitky a zkušenosti.

Zpívající, kteří se rozhodnout stát se součástí zpěvomatu, se můžou těšit na intenzivní den strávený ve zpěvu a v radosti z hudby. Vítaní jsou účastníci, kteří mají základní hudební zkušenost, rozhodující je ale hlavně nadšení a chuť vrhnout se naplno do společné práce.

 Cena 490,- Kč

 Počet míst je omezen. Vstupenky zakoupíte v Městské knihovně Tišnov vždy v půjčovní době.

 Pro účastníky hlasového workshopu a Zpěvomatu je připraveno zvýhodněné vstupné 100,- Kč na koncert Patrika Kee v pátek 18. 5. 2018 v 19:30

 Výstava

TEXTILNÍ HRAČKY – Alexandra Smolková

duben 2018

 Přijměte pozvání na prodejní výstavu textilních hraček od Alexandry Smolkové.

Výrobky jsou ručně šité z bavlny a vatelínu. Vhodné na hraní i pro malé děti či jako dekorace.

Výstava je přístupná vždy v půjčovní době oddělení pro dospělé čtenáře.

 

 Oddělení pro děti a mládež

 Zdravý zoubek – loutkové divadelní představení

  1. 4. a 25. 4. v 9:30

 Zveme předškolní děti z MŠ na loutkové divadelní představení. Pohádka a doprovodná beseda vypráví o tom, co způsobuje nezdravá strava a špatná péče o zuby. Děti se zapojí do preventivního interaktivního programu, kterým provází loutka Zoubek. Řešením zábavných názorných úkolů získají informace o správné péči o chrup. V další části programu proběhne loutkové představení, kde si zážitkově uvědomí, jak je důležitá péče o zoubky a správné stravování. Akce probíhá pod záštitou Centra podpory veřejného zdraví – dislokovaného pracoviště Brno pod vedením odborných pracovníků SZÚ. Těšíme se na vaši návštěvu!

Foto ilustrační

Další článek:
Předchozí článek: