Vylaďte si svůj Mobilní rozhlas – vyplatí se to!

Vylaďte si svůj Mobilní rozhlas – vyplatí se to!

Mobilní rozhlas v Tišnově odstartoval v říjnu loňského roku a od začátku se těší velké pozornosti a zájmu veřejnosti. Každý týden jsou Mobilním rozhlasem rozesílány různými kanály pozvánky na kulturní i sportovní akce, důležité informace z úřadu, aktuální dopravní situace, upozornění městské policie i zprávy pro seniory.

Zajímavá čísla z Mobilního rozhlasu

Za poslední 3 měsíce provozu jsme rozeslali 6 928 důležitých SMS, 13 156 e-mailů a 2 754 zpráv do aplikace pro chytré telefony. Zaregistrováno je momentálně téměř 1 100 uživatelů, tedy cca 14 % obyvatel.

Ne všichni ale využívají Mobilní rozhlas (MR) naplno, posuďte sami:

192 uživatelů nemá zaregistrovaný e-mail

Jak je patrné z předchozích řádků, dosud jsme Mobilním rozhlasem rozeslali víc důležitých zpráv e-mailem než SMS. O tom, kterou cestou Vám odešleme zprávu, rozhoduje v danou chvíli více faktorů – urgentnost informace i třeba rozsah zprávy. SMS je omezena v základu na 160 znaků, e-mail nám dovolí se rozepsat i připojit fotku nebo plánek. Doporučujeme proto určitě při registraci do MR uvést také e-mailovou adresu – spousta důležitých informací i zajímavých pozvánek jdou k občanům pouze touto cestou. A pokud e-mail dosud nepoužíváte, pak je toto dobrý důvod, proč s tím začít právě teď.

699 uživatelů Mobilního rozhlasu nevyužívá aplikaci

Je škoda mít chytrý telefon a nestáhnout si aplikaci MOBILNÍ ROZHLAS (pro Android i iOS). Budou Vám do ní přicházet důležitá upozornění (s omezením do 150 znaků), můžete v aplikaci pohodlně sledovat aktuality z městského webu a také budete mít přístup ke službě ZmapujTo. Díky ní můžete rychle upozornit úřad na Vámi zjištěné nedostatky ve městě >> jen problém vyfotíte a s komentářem odešlete přímo z aplikace rovnou příslušnému odboru, který se postará o nápravu. Pokud aplikaci MOBILNÍ ROZHLAS ještě nemáte, stáhnout si ji můžete zde: https://tisnov.mobilnirozhlas.cz.

59 uživatelů si nevyplnilo při registraci telefonní číslo (včetně 27 uživatelů aplikace MR)

Jednoznačně doporučujeme doplnit si telefonní číslo, protože právě urgentní zprávy, včetně těch krizových, jsou rozesílány přednostně esemeskou. Příkladem je nedávný obrovský požár skladů na Olbrachtově ulici v Tišnově, kdy vzniklo podezření na nebezpečné zplodiny v ovzduší a občané plně zaregistrovaní do Mobilního rozhlasu byli rychle a včas varováni.

112 uživatelů nemá vyplněnou ulici/bydliště

Některé důležité zprávy se týkají pouze obyvatel určité části Tišnova nebo i jedné ulice. Díky úplným registracím včetně bydliště pak dokážeme tyto zprávy filtrovat a poslat hlavně těm, jichž se týkají, a nemusíme „obtěžovat” všechny občany. Příkladem byla zpráva před říjnovými volbami, kdy došlo na poslední chvíli ke změně vstupu do volební místnosti a my mohli prostřednictvím MR informovat jen občany daného volebního okrsku, resp. ty, kteří uvedli při registraci do Mobilního rozhlasu svoje přesné bydliště.

Pokud jste právě zjistili, že jste mezi těmi, kdo nemají zcela vyplněné kontaktní údaje, a chcete to napravit, pak můžete zde: https://tisnov.mobilnirozhlas.cz/uprava-prihlaseni.

Vaše údaje jsou chráněny a využívány výhradně pro účely Mobilního rozhlasu. 

Nemáte samozřejmě žádnou povinnost uvádět veškeré kontaktní údaje. Doporučujeme to ale udělat proto, aby se k Vám dostalo vždy RYCHLE a VČAS všechno důležité z Tišnova. Případné dotazy nebo podněty k fungování Mobilního rozhlasu můžete posílat na rozhlas@tisnov.cz.

Jiří Dvořák, Odbor kancelář starosty a vnějších vztahů

Foto: ilustrační foto

 

Další článek:
Předchozí článek: