AKCE MĚSTSKÉ KNIHOVNY TIŠNOV

AKCE MĚSTSKÉ KNIHOVNY TIŠNOV

Oddělení pro dospělé čtenáře

BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ

Městská knihovna Tišnov se zapojila do celostátní akce na podporu čtenářství „Březen – měsíc čtenářů“. Můžete se těšit na spoustu doprovodných akcí a na novou službu: Půjčovaní deskových her.

TÝDEN REGISTRACE ZDARMA

  1. 3. – 9. 3. 2018

Chtěli byste navštěvovat naši knihovnu, ale ještě nejste registrovaní? Přijďte se registrovat v tomto týdnu měsíce března a máte roční registraci zdarma. Akce platí pro nové čtenáře v obou odděleních knihovny.

TÝDEN SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ

  1. 3. – 16. 3. 2018

Na připravené lístky v půjčovně nám čtenáři mohou psát, jaká kniha jim v knihovně chybí. Pokud to bude v našich silách, zakoupíme ji do knihovního fondu. V ostatních případech zjistíme, z jakého důvodu není možné požadovaný titul obstarat.

BURZA KNIH

  1. 3. – 23. 3. 2018

Chybí Vám doma některá z oblíbených knih? Toužíte po nějaké starší knize a nemůžete ji nikde sehnat? Nebo se chcete jen tak prohrabat staršími knihami a třeba Vás něco zaujme?

Knihovna nabízí odprodej vyřazených starších knih a gramodesek. Jedná se o materiály použité, opotřebované nebo multiplikáty.

Knihy si můžete přijít prohlédnout a zakoupit vždy v půjčovní době knihovny: PO, ST, PÁ 8:00 – 18:00 v prostorách bývalého informačního centra (vedle oddělení pro dospělé čtenáře)

ČTENÁŘSKÁ AMNESTIE

  1. 3. – 29. 3. 2018

Čtenářskou amnestii pro své zapomnětlivé čtenáře uděluje Městská knihovna Tišnov v rámci „Března – Měsíce čtenářů“, jako vstřícné gesto směrem ke svým uživatelům. Ale pozor! Akce je časově omezená.

Upomínky a poplatky z prodlení budou čtenářům prominuty, pouze pokud vrátí VŠECHNY dlužené dokumenty, které mají půjčené.

 Univerzita volného času

LEGENDÁRNÍ EVERGREENY SVĚTOVÉ POPULÁRNÍ HUDBY – přednášky letního semestru UVČ. Jednotlivý vstup 50,- Kč*

  1. 3. a 19. 3. 2018 v 16:45

 KOMUNIKACE –přednášky letního semestru UVČ. Jednotlivý vstup 50,- Kč*

  1. 3. a 28. 3. 2018 v 16:45

 BRNĚNSKÉ PODZEMÍ II. – závěr kurzů

  1. 3. 2018 v 16:45

* jednotlivý vstup neplatí pro přihlášené účastníky Univerzity volného času

Virtuální univerzita 3. věku

GIAN LORENZO BERNINI – genius evropského baroka

  1. 3. a 27. 3. 2018 v 9:30

Trénování paměti

ACH, TA MOJE HLAVA!!!

  1. 3. a 20. 3. 2018 9:00 (pokročilí) a 10:30 (začátečníci) – další lekce na rozvoj paměti

 Kurz

KURZ KRESLENÍ PRAVOU MOZKOVOU HEMISFÉROU –  Světla a stíny + prostor a perspektiva

  1. 3. 2018

Světla a stíny jsou neustále kolem nás. Vnímat správně světlo a stín je předpoklad pro lepší vnímání a přenášení kreslených předmětů na papír.

K tomu, aby se nám náš pohled rozšířil a objevili jsme tak nové/staré pohledy na svět a věci okolo nás, je třeba rozfungovat nejen naše vidění, ale také vnímání uložené v pravé hemisféře. Probereme si základy perspektivy, které otevřou nové možnosti pro kreslení.

Využijte možnosti konání kurzu v Tišnově.

Přihlašovat se můžete na www.opravdovysvet.cz

Cestopisná beseda

NA KOLE PŘES HIMÁLAJ – Oldřich Sobotka

  1. 3. 2018 v 17:00

Společně projedeme na kolech asi tisíc kilometrů z Lehu do Manali. Prohlédneme si svérázné město Leh s královským palácem a pak už budeme putovat cestou necestou (spíše necestou) přes impozantní Himálaj. Mimo jiné překonáme několik pětitisícových sedel, přejedeme přes vysokohorskou poušť, zažijeme dobrodružství ve sněhové bouři.

Rok s prožitkem a expresivní terapií 2018

AROMATERAPIE – Adéla Zrubecká

  1. 3. 2018 v 17:00

Nenechte si ujít výjimečnou prožitkovou přednášku o aromaterapii – lektorky a spolumajitelky společnosti Nobilis Tilia s.r.o. – Adély Zrubecké. Dozvíte se zde, proč jsou éterické oleje éterické. Jaké oleje používat v péči o sebe, o rodinu, v práci…Domů si můžete odnést vlastnoručně umíchaný aromaterapeutický parfém!

Vstupné: 50,- Kč

 Počet míst je omezen. Vstupenky zakoupíte v Městské knihovně Tišnov vždy v půjčovní době.

 

Výstava

OBRAZY TAMARY VALEŠOVÉ

březen–duben

Každý její obraz je malým příběhem či poselstvím. Přírodní motivy protkané fantazií autorky nás vedou do snového světa abstrakce. Její obrazy jsou k vidění v některých brněnských galeriích (Dílo, Parnas) a v Galerii Stříbský mlýn v Ivančicích a nyní i u nás v knihovně.

 

SKLENĚNÉ VELIKONOCE – Alice Dostálová

březen 

Přijďte se v měsíci březnu podívat do Městské knihovny Tišnov na jarní motivy z dílny umělecké sklářky Alice Dostálové z Galerie Skleněnka.

 Výstavy jsou přístupné vždy v půjčovní době knihovny PO, ST, PÁ 8:00 – 18:00

 

Oddělení pro děti a mládež

VÝTVARNÁ SOUTĚŽ: Vezmi si pastelku, tužku štětec…

  1. 3. – 15. 6. 2018

Městská knihovna Tišnov – dětské oddělení vyhlašuje od 1.března 2. ročník výtvarné soutěže pro děti „Vezmi si pastelku, tužku, štětec …“ na téma: Kniha – nekonečná inspirace.

Námětem je vše, co souvisí s výzdobou knihy (ilustrace, exlibris, knižní obal, záložka, vlastní kniha). Pro jednotlivé i velké společné práce můžete zvolit jakoukoliv techniku i pestrý výběr materiálů. Soutěžit můžete ve třech kategoriích:

  1. kategorie – 1. stupeň ZŠ
  2. kategorie – 2. stupeň ZŠ

III. kategorie – MŠ

Výtvarné práce odevzdejte v Měk Tišnov do 15. 6. 2018. Na zadní stranu obrázku napište svoje jméno, adresu, školu, třídu, telefonický kontakt domů a e-mailovou adresu. Vítězné práce budou vystaveny v dětském oddělení od června do září.

Další článek:
Předchozí článek: