Úspěchy na halovém mistrovství Moravy a Slezska v atletice

Úspěchy na halovém mistrovství Moravy a Slezska v atletice

 Do moderního atletického areálu v Ostravě odcestovalo duo tišnovských sprinterů. Prvním rokem starší žákyně Hanka Blažková se mezi sprinterkami blýskla perfektním časem 8.00 s ve sprintu na 60 m, což jí vyneslo moravské stříbro a průběžné deváté místo v národních tabulkách, v redukovaných národních tabulkách ročníku 2004 pak místo druhé. Dále Hanka obsadila desáté místo ve sprintu na 150 m časem 19.91 s. Zdatně jí sekundoval druhý tišnovský sprinter Marek Paralič, který mezi dorostenci obsadil páté místo ve sprintu na 60 m časem 7,36 s. I Marek je prvním rokem v kategorii dorostenců. Hanka s Markem tak vytvořili i oddílové rekordy Atletického klubu AK Tišnov.

Hanka si pak rovněž vyzkoušela atletický pětiboj, kde na Mistrovství Moravy a Slezska skončila patnáctá s dílčími výkony: 60 m př. 10.23, výška 1.34, koule 5.89, dálka 4.40, 800 m 2:38.01.

Atletická sezóna bude pokračovat republikovými šampionáty a zároveň se budou rozjíždět zimní seriály běžeckých pohárů, kde tišnovští běžci mají možnost navázat na dobré výkony z loňských sezón.

Martin Sebera

Popiska k fotce: Hanka Blažková (uprostřed) se mezi sprinterkami blýskla perfektním časem. Foto: Jiří Kottas

Další článek:
Předchozí článek: