Tišnov spouští službu SENIOR TAXI

Tišnov spouští službu SENIOR TAXI

Město Tišnov spustilo od 16. října 2017 avizovanou službu pro seniory – SENIOR TAXI. Její start byl původně připravován až na rok 2018, ale současná komplikovaná dopravní dostupnost některých ulic nás přiměla všechny přípravy urychlit. Jste-li senior, který splňuje podmínky pro použití služby, a potřebujete se dopravit k lékaři, na rehabilitaci, na úřad nebo na nádraží a nemáte se přitom do požadovaných míst jak dostat, potom je tato služba určena právě pro Vás.

 

Pro koho je služba určena?

Služba SENIOR TAXI je určena pro občany:

  1. s trvalým pobytem ve městě Tišnov a ve věku 70 let a více
  2. s trvalým pobytem v Tišnově, kteří jsou držiteli průkazu „ZTP“ a „ZTP/P“

 

Kde je SENIOR TAXI poskytováno?

 

Tato služba je poskytována pouze v rámci katastrálního území města Tišnova (pro místní části Hájek, Hajánky, Jamné a Pejškov uvažujeme o rozšíření až v roce 2018). To znamená, že je možné do SENIOR TAXI nastoupit a vystoupit z něj pouze v této lokalitě.

 

Kolik za cestu zaplatíte?

 

Za jednu cestu po Tišnově v jednom směru jízdy zaplatíte přímo ve vozidle částku 20 Kč. Žádný další poplatek nehradíte.

 

Kdy si lze SENIOR TAXI objednat?

 

SENIOR TAXI je po předchozí objednávce dostupné v pracovní dny v době od 7 do 14 hodin. Poskytnutí služby si musíte objednat telefonicky jeden den přede dnem, v němž potřebujete odvoz. Budou-li to umožňovat provozní podmínky SENIOR TAXI, můžete službu využít i v den jejího objednání.

 

Jak si službu objednáte?

 

O poskytnutí služby požádejte na telefonním čísle 608 812 128 a sdělte přesné místo a čas, kdy chcete SENIOR TAXI přistavit. Řidič je povinen dodržet místo a čas nástupu s maximální čekací dobou 10 minut.

 

Jak prokážete nárok na službu?

 

Před první jízdou vyplníte evidenční kartu SENIOR TAXI, kde uvedete údaje, které doloží nárok na využívání služby. Před zahájením jakékoliv další cesty již předložíte pouze evidenční kartu.

 

Jak poznáte vozidlo SENIOR TAXI?

 

Osobní automobil, který jste si objednal/a, bude opatřen prostým označením TAXI.

Roman Skřepek, Odbor kancelář starosty a vnějších vztahů

 

Další článek:
Předchozí článek: