Mezinárodní den seniorů v CSS Tišnov

Mezinárodní den seniorů v CSS Tišnov

Rok se s rokem sešel a opět tu máme oslavu Mezinárodního dne seniorů. Je správné, že společnost nezapomíná na dříve narozené a dává jim najevo díky za vše, co pro nás udělali, ať se to týká soukromého života, nebo účasti v různých společenských spolcích. A pamatuje se na ně i v Tišnově. Také my vplujeme do programu „Napříč generacemi“ připraveného s odpovědností a láskou.

Je krásný pátý říjnový den a paleta barev z okolní přírody se přenáší do jídelny CSS. Provázení pořadem se ujala paní ředitelka Wildová. Přivítala zástupce města Tišnova v čele s místostarostou panem Šikulou a už začíná samotný program.

Jako první nastupují žáci tanečního a hudebního souboru ZUŠ Tišnov. Malé a něžné baletky lehounce předtančí své vystoupení. Malý klučík předvede, co už se naučil na harmoniku. Dále zazpívají několik písniček nadaná holčina a kluk, které doprovází na klavír jejich paní učitelka. Vrcholem hudebního vystoupení jsou skladby zahrané dvěma mladými muži na hoboje. Celé vystoupení bylo takové krásné pohlazení po duši.

A už pochodují naše seniorky. Sice v malém počtu, ale s velkým odhodláním a odpovědností předvést své vystoupení co nejlépe. Trička s nápisem „Buď fit“, v rukou modré třásně a příjemná hudba, to vše přispělo ke zdárnému výsledku.

Představení Helena Vondráčková – revival je naplněno kolekcí nejznámějších a nejkrásnějších písniček této zpěvačky. Obecenstvo se přidává k účinkujícím.

Po kladném hodnocení z loňského roku tu znovu máme módní přehlídku. Seniorky se převlékly ze sportovního do svátečních šatů, jako doplněk si vzaly různobarevné deštníky. Každá dostane svůj prostor předvést se za tónů příjemné hudby. Obecenstvo je povzbuzuje potleskem. A teď hezky seřadit a je tu vystoupení s deštníky. Líbivá písnička „Ššš…“, nápaditá choreografie Markéty Prokopové a šťastný konec.

Poslední vystoupení programu naplňuje spolek LOTA z Lomnice u Tišnova s přehlídkou historických kostýmů. Nastupují za tónů sváteční hudby. Krásné barevné róby, na hlavách bílé paruky, v rukou vějíře nebo malé deštníky. Jejich taneční kreace a celkový dojem nás v duchu přenáší do dřívějších dob na hrady a zámky. Za velkého potlesku odchází.

Každoročně je součástí oslavy vyhodnocení soutěže „O nejkrásnější květinovou výzdobu DPS“. Je obdivuhodné, jaké kreace květin dovedou naši senioři vypěstovat na malém prostoru balkonu nebo okna. Všichni, kteří takto zvelebují své okolí, dostali malý dárek.

Skončil program a začíná volná zábava. K tanci a poslechu hraje Brněnská Heligonka. Dobrá nálada a úsměv na tvářích zúčastněných svědčí o tom, že se celé odpoledne vydařilo.

Velký dík patří všem pracovníkům CSS v Tišnově, kteří se na úspěšné akci podíleli.

Přítomnost kameramana Tišnovské televize a profesionálního fotografa zaručuje, že se budeme moci vracet a vzpomínat na říjnovou akci.

Autor: Mirka Dospíšilová

Další článek:
Předchozí článek: