Aktuality z Inspira

Aktuality z Inspira

POHÁDKOVÝ LES V TIŠNOVĚ

Dáša Lazarová

Letošní krásné počasí přilákalo v neděli 21. května přes tři sta dětí na tradiční a oblíbenou pohádkovou cestu po Klucanině, kterou pro ně připravilo středisko volného času Inspiro Tišnov.

Děti tak mohly opět na jeden den vstoupit do pohádky a hned na začátku je tam přivítal král s královnou, kterým pomohly seřadit pomíchané pohádkové postavičky. Velký úspěch měla letos princezna Locika se svojí pánvičkou, kterou se umí neuvěřitelně a vtipně bránit. U Harryho Pottera si děti vyzkoušely svoje schopnosti a předpoklady ke kouzelnictví. Pat a Mat prověřili jejich zručnost při řezání dřeva, u včelích medvídků si trochu protáhly tělo, a to doslova průlezem tunelem, a u pirátů si poskládaly lodičku. Nově letos přivítala děti i kráska Bella se svými pomocníky svícnem a hodinami a v závěru se na Sychráku s dětmi rozloučila malá čarodějnice s Abraxasem.

Velmi oblíbenou zastávkou po zdolání prvního kopce opět byly lanové překážky s velkou sítí a prolézačkami pro nejmenší. U nich děti vydrží vždy nejdéle a rodiče si mohou na chvíli odpočinout třeba v občerstvení.

Poděkování patří všem dobrovolníkům, kteří na svých stanovištích zvládli toto velké množství dětí a trpělivě vysvětlovali a opakovali své úkoly.

Těšíme se na další společná setkávání.

 

JÍZDA ZRUČNOSTI NA MIMU

Iva Kroutilová

Bezmála osmdesát účastníků na cyklistické překážkové dráze a devadesát na baby dráze pro nejmenší. Tolik dětí k nám přijelo v neděli 28. května na kolech, koloběžkách či odrážedlech, aby si vyzkoušely své cyklistické umění. Pro závodníky ve věku 5 až 15 let byla připravena tradiční jízda zručnosti, tentokrát s novými překážkami. Nejobtížnější z nich se zdála být tzv. káča, kdy se musel závodník otočit o tři sta šedesát stupňů a přitom v jedné ruce držet madlo překážky. Zprvu se zdálo, že to bude velice náročný úkol, ale nakonec se s vysokou obtížností vyrovnali všichni. Nejrychlejší jízda nebyla přímo úměrná vítězství, za každé nesprávné projetí překážky totiž naskakovaly trestné vteřiny, takže při vyhlašování vítězů to pro mnohé závodníky bylo veliké překvapení.

Jízdu zručnosti na netradičním kole si vyzkoušeli i hosté MIMu Vašek Kolář – mistr světa v biketrialu, který na dálku soutěžil s juniorskou mistryní světa ve skoku vysokém Michaelou Hrubou. Byl to však boj přátelský a pohodový, stejně tak jako celé nedělní odpoledne, za které děkujeme všem organizátorům a především vám dětem a rodičům.

 

Výsledky jízdy zručnosti

kat. 5 až 7 let

  1. místo Vejpustek Marek, Šafaříková Emma
  2. místo Lux Ondřej, Cempírková Alena
  3. místo Balabán Ondřej, Ochotná Emma

 

kat. 8 až 10 let

  1. místo Zámečník Tomáš, Krištofová Lenka
  2. místo Strnad Adam, Malášková Marína
  3. místo Vejpustek Ondřej, Šlosárková Eliška

kat. 11 až 15 let

  1. místo Suchánek Patrik, Jelínková Barbora
  2. místo Halouzka Tomáš, Žáčková Marcela
  3. místo Dvořák Tobiáš, Pešková Karolína

 

 

 

 Zahradní slavnost

Ondřej Smutný

Ve čtvrtek 1. června se uskutečnila Zahradní slavnost Inspira. Po loňské úspěšné premiéře jsme navázali dalším ročníkem. Na slavnosti účastníci zhlédli ukázku z činností dětí v uplynulém školním roce. V hlavním programu vystoupily na pódiu děti z tanečních, hudebních i sportovně laděných kroužků. V prostoru zahrady byla rovněž nainstalována výstava výrobků z tvořivých zájmových útvarů, které si mohl každý prohlédnout stejně jako fotky z kroužků a akcí. Cílem Zahradní slavnosti bylo seznámit veřejnost s činností Inspira, ukázat, co se děti během roku naučily, a představit nové zajímavé činnosti, jimž by se v příštím roce mohly věnovat.

Na akci zavítalo více než čtyři sta návštěvníků, kteří zhlédli skvělé výsledky celoroční práce dětí a lektorů. Zahradní slavnost se povedla právě zásluhou pečlivé přípravy dětí, lektorů a organizátorů. Všem patří velký dík.

 

Foto: archiv SVČ Inspiro

Další článek:
Předchozí článek: