Jak se daří atletům

Jak se daří atletům

27. května – Atletický čtyřboj

Sobotní dopoledne přilákalo do Tišnova 134 nadšených závodníků různých věkových kategorií, kteří se utkali v atletickém čtyřboji. Počasí bylo velmi příznivé, organizace závodu též odsýpala, děti a rodiče byli naladěni, medaile a ceny připraveny, a tak se závody mohly zahájit. Líté souboje mnoha oddílů z Tišnova a blízkého okolí proběhly ve sportovním duchu. Vítězové jednotlivých kategorií: Juřica Tomáš, Tomanová Maja, Čumpelík Lukáš, Šocová Hannah, Pehal Zbyněk, Švehlová Anna, Dankovský Matyáš, Blažková Hana, Řezáč Jakub a Skoumalová Michaela. Pořadatelé děkují všem rozhodčím a pomocníkům, bez nichž by závody neproběhly v takovém tempu, dále děkujeme sponzorům a partnerům atletického klubu, kteří se podíleli na zajištění cen. Jsou jimi město Tišnov, Geodetická kancelář Souček, KOMAExpodesign, Vitar, s. r. o., ZŠ Tišnov, nám. 28. října, ZŠ Tišnov, Smíškova a Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy. Podrobné výsledky jsou k nahlédnutí na www.aktisnov.cz.

 

Stříbrný Paralič na mistrovství Moravy a Slezska

4. června se ve Znojmě sešli nejlepší moravští atleti v kategorii staršího žactva. A jako kometa vlétl mezi nejrychlejší sprintery Marek Paralič, který obsadil skvělé druhé místo v běhu na 60 m (7,50 s) a zajistil si tak nominaci na mistrovství České republiky. V silné konkurenci se neztratil Filip Drhlík (9. místo na 60 m,             7,60 s). Oba tito sprinteři společně s Drkou a Lenomrem obsadili smolné 4. místo ve štafetě 4 x 60 m.
You Dream We Run

Celodenní 24hodinový charitativní běh v Blansku, jehož hlavní myšlenkou je pomoci handicapovaným dětem, jednak výtěžkem z účastnických trik a jednak za každé odběhnuté kolo, proběhl ve dnech 9. až 10. června. Za účasti 54 štafet z širokého okolí, které měly jediný úkol, udržet v pohybu štafetový kolík po celých 24 hodin, se do této akce zapojily i dva týmy z Tišnova: Atletický klub Tišnov a FarTi, tým farnosti Tišnov. Oba uběhly cca 290 km, běžely ruku v ruce ve dne i v noci a společný hec a povzbuzování na trase taktéž vyjadřovaly myšlenku sounáležitosti. Počet závodníků FarTi týmu byl 25, v týmu „Atletů“ 32. Všem patří dík za podporu. Výkon obou štafet se lišil jen o dva kilometry a v pomyslném pořadí všech štafet obsadily 10. a 11. místo. Oba týmy tak dohromady přispěly k hlavnímu cíli částkou kolem cca 16 000 Kč. Celkově závod vydělal 330 000 Kč a pomohl tak splnit všech deset snů.

 

Martin Sebera

Část týmu FarTi. Foto: Václav Kytner

Další článek:
Předchozí článek: