Zájezd studentů Fortiky do Londýna

Zájezd studentů Fortiky do Londýna

Ve dnech 24. až 28. dubna letošního roku se SOŠ Fortika zúčastnila zájezdu do Londýna.

V Tišnově jsme nastoupili do autobusu, který jel směr Londýn. Čekala nás dvacetihodinová cesta, ale nadšení z toho, že budeme v hlavním městě Velké Británie, bylo daleko větší než očekávaná únava.

Cestovali jsme přes Prahu směrem do Německa, dále pak přes Belgii a Francii, kde jsme v Calais nasedli na trajekt, který nás za hodinu a půl přepravil do Doveru. Odtud nám do Londýna zbývaly ještě dvě hodiny cesty naším autobusem. Poháněla nás vidina úspěšného dosažení našeho kýženého cíle. Někteří žáci zde ještě nebyli a jejich radost, když vystoupili na anglické půdě, byla veliká.

V průběhu prvního dne jsme navštívili světově známé londýnské památky jako Westminster, Buckinghamský palác, Piccadilly Circus, Trafalgarské náměstí a v neposlední řadě katedrálu sv. Pavla.

Večer nás autobus dopravil na místo setkání s rodinami, u kterých jsme měli zajištěné ubytování. Odtud si nás jejich zástupci odvezli do svých domovů. Hostující rodina, která se starala o mne a moje tři spolužačky, byla původem z Nigérie. Hned po příchodu nás všichni srdečně přivítali. Velmi milým překvapením byla pro nás připravená vynikající večeře. Po zbytek večera probíhala společná komunikace. Znaveny cestou jsme šly spát v pozdních nočních hodinách.

Druhý den ráno nás čekal autobus na stejném místě jako předcházejícího dne. Pokračoval s námi do Windsoru, kde jsme si prošli celé letní sídlo britské královny. Odpolední návštěva muzea voskových figurín Madame Tussauds byla atraktivním zpestřením pobytu v Anglii.

Na závěr naší cesty nás čekala návštěva překrásného parku Greenwich s okouzlujícím výhledem na celý Londýn. Většina studentů se poté vypravila k londýnskému Toweru. Ti, kteří zde už byli, si po instruktáži pana učitele sami vyzkoušeli cestování metrem do velmi proslaveného centra nákupů Oxford Street. Žáci, kteří šli s ostatními, se vydali k Londýnskému oku, které bylo naší poslední zastávkou v Anglii.

Při odjezdu nám do uší hrála písnička „Hello, Goodbye” od Beatles a my jsme věděli, že se budeme chtít do této země jednou opět vrátit.

 

Natálie Kalášková, studentka 2. ročníku SOŠ Fortika

Foto ilustrační

Další článek:
Předchozí článek: