Červen v knihovně

Červen v knihovně

Oddělení pro dospělé čtenáře

Přednáška

JÍDELNÍČEK PŘI SEDAVÉM ZAMĚSTNÁNÍ + TIPY NA DOVOLENOU

15. června v 17.00

Rádi bychom Vás pozvali na přednášku nutriční terapeutky Terezy Bočkové. Bude tu pro každého, kdo si chce udržet zdravé a krásné tělo anebo chce pár kilo shodit i při sedavém zaměstnání. Získáte zde také pár tipů na jídelníčky na cesty.

Sedavý způsob života je fenomén současné doby. Přednáška přináší praktické rady k tomu, jak sestavovat svůj jídelníček během pracovního týdne. Můžete se těšit na doporučení, která ihned snadno zařadíte do svého pracovního rytmu. Bude prostor pro diskuzi, sdílení a zodpovídání Vašich dotazů. Přednáška je vhodná pro dospělé a dospívající.

Ing. TEREZA BOČKOVÁ – nutriční terapeutka, lektorka

www.nutricniporadna.anabell.cz

Vystudovala obory nutriční terapie na lékařské fakultě Masarykovy univerzity a jakost a zdravotní nezávadnost potravin na Mendelově univerzitě v Brně. Pracuje v soukromé nutriční poradně a jako lektorka kurzů pro veřejnost a akreditovaných kurzů pro zdravotníky. Zkušenosti s dlouhodobou prací s klienty s poruchami příjmu potravy, jako je mentální anorexie/bulimie a záchvatovité přejídání, ji inspirovaly ke zkoumání psychologie výživy a motivů jídelního chování. S klienty se zaměřuje na redukci hmotnosti, sportovní výživu, výživu dětí, těhotných žen a další témata. Využívá metody kognitivně-behaviorální terapie, základy motivačních rozhovorů a koučinku opřené především o vlastní zkušenosti.

 

Výstava 

VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ AMSTERDAM

Červen 2017 

Srdečně Vás zveme na výstavu fotografií Petra Soldána – Amsterdam. Výstava je přístupná vždy v půjčovní dny v oddělení pro dospělé čtenáře.

 

Oddělení pro děti a mládež

 

SLAVNOSTNÍ VÍTÁNÍ PRVŇÁČKŮ

12. června v 8.30, 9.30 a 10.30

Pěkné uvítání mezi čtenáře knihovny čeká všechny prvňáky ze základních škol Smíškova, náměstí 28. října a Předklášteří. Tradiční již osmý ročník proběhne v prostorách dětského oddělení knihovny. Během dopoledne vystoupí Nedvědický pěvecký sbor Petry Glosr Cvrkalové Cvrčci, který zahraje dětem příběh podle Walta Disneyho Lví král. Prvňáčkům předáme památný Pohádkový list, nově přihlášeným i čtenářský průkaz do knihovny a také knihu z projektu SKIP „Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka“.

Na tuto mimořádnou akci zveme rodiče i prarodiče. Těšíme se na vaši návštěvu!

 

OZNÁMENÍ – půjčovní doba o prázdninách

3. 7. – 31. 8. 2017 bude knihovna otevřená následovně (obě oddělení):

PO       8–11    12–18

ST       8–11    12–18   

 

Dagmar Kopřivová, vedoucí Městské knihovny 

Foto ilustrační   

Další článek:
Předchozí článek: