Flora Olomouc 2017

Flora Olomouc 2017

Centrum sociálních služeb v Tišnově nabídlo zájemcům dne 20. dubna celodenní zájezd na Floru v Olomouci.

Téměř plný autobus hned ráno prozrazoval, že mnozí chtějí spojit příjemné s užitečným.

Jarní etapa mezinárodní květinové a zahradnické výstavy má každoročně ústřední téma. Loni se jednalo o krásnou připomínku výročí Karla IV. a letos šlo o tajemnou tvář světa, masky ve všech podobách. Návštěvník mohl poznat prvky českého masopustu, benátského karnevalu, ale i různé etnické masky, z nichž některé vypadaly strašidelně. U stropu v pavilonu A, kde byla celá hlavní expozice, visel k nepřehlédnutí krásný drak asijských kultur.

Bylo příjemné obdivovat nádherně kvetoucí květiny, převážně cibuloviny, v pavilonech, dopřát si vínečko u cimbálu, projít si zajímavé expozice, nakoupit zahradnické drobnosti nebo jako my využít rad odborníků. Kdo chtěl ale nakoupit rostliny, květiny, dřeviny, sadbu a podobně, musel bohužel do nevlídného počasí v areálu výstaviště.

Každý si jistě vybral, vše stihl a těšil se při zpáteční cestě na příjemnou zastávku v hospůdce, kde jsme měli objednaný pozdní oběd.

Určitě uvítáme další příjemná setkání na výletech s paní Markétou Prokopovou, která akci za CSS zorganizovala a jako vždy nám byla zasvěceným a ochotným průvodcem.

 

Manželé Nácovských

Foto: Markéta Prokopová

Další článek:
Předchozí článek: