Petunie 2017

Petunie 2017

Letos vzácné jarní slunce vytáhlo již počtrnácté příznivce pétanque do závětří Květnice ke vzájemnému změření herních dovedností. Odhad účasti po předchozích mrazivých a sněhových dnech nebyl snadný. Aktuální předpověď počasí i ranní realita však daly Petunii jasně zelenou. Již tradiční tišnovský májový program zahrnující výstavu minerálů a pálení ohňů mohl tedy i letos být doplněn herní zálibou vhodnou pro všechny generace. Na prezentační soupisce turnaje se tak postupně vedle mladých párů objevili i senioři, rodinné sestavy, učitelé se svými žáky, tradiční i náhodní příchozí. Herní plocha bez problému pojala všech 44 účastníků, kteří se v průběhu čtyř herních hodin dle švýcarského herního systému vzájemně utkávali. Některé těsné výsledky stály i nějaké ty nervy, ale nad všemi z nich vítězil po celou dobu trvání turnaje duch společné starofrancouzské zábavy.

Po 44 zápasech byl znám konečný, a nutno podotknout, ne málo překvapivý vítěz. Stali se jím věkem ještě školáci ZŠ z Brna. Jejich hráčské dovednosti však nebyly náhodné, neboť vycházely z odborné hráčské přípravy v brněnském klubu. Stejně jako oni prošli turnajem bez porážky i manželé Randuchovi, pouze s horším skóre z jednotlivých zápasů.

Konečné pořadí na čelných místech bylo tedy následující:

1. Bejšovec – Hanák (Brno)

2. Randuchovi (Šerkovice)

3. Olbort T. – Kvítek (Brno)

4. Olbort D. – Oulehla (Tišnov)

Upomínkové ceny pro nejlepší již tradičně věnovalo město Tišnov a košonka, malou herní kuličku, kolem které se to všechno točí, si mohly na památku odvézt všechny přihlášené páry. Petunie tak odstartovala neoficiální kalendář dalších turnajů Šerkovice (10. 6.), Drásov, Mor. Knínice. Komu nevyhovuje soutěžní forma potkávání se s kulatým herním náčiním, má možnost účastnit se středečních hrátek na hřišti pod Květnicí v čase od 17.30 hod.

 

Miloš Buček

Foto: Miloš Buček

Další článek:
Předchozí článek: