Květen ve Studánce

Květen ve Studánce

V květnu jsme pro vás v RC Studánka připravili řadu zajímavých aktivit. Podrobné informace naleznete na www.studanka-tisnov.cz nebo na FB. Na aktivity je třeba nahlásit se předem! K přihlášení využijte e-mail studanka.tisnov@gmail.com. Hlídání dětí zajistíme.

 

  • O mužích pro ženy IV.

 

Mužství je synonymem moci. Ta má podobu tvořivou, životodárnou, láskyplnou, ale i chamtivou, bojechtivou, temnou. Mužská duše touží po moci, ale jakou podobu má dnešní „mužská moc“? Jaké hodnoty jsou pro muže důležité? Kdy přichází jeho proměna? Těmto otázkám se budeme věnovat s lektorem Mgr. Petrem Smékalem ve středu 3. května od 17.00 do 20.00.

 

  • Předporodní jednorázový kurz Babylove

 

Kurz je určen pro ženy od 30. týdne těhotenství. Dozvíte se, jak porod probíhá, jaké jsou jeho jednotlivé fáze a co se při nich děje s rodící ženou a miminkem. Prakticky si vyzkoušíte, jak jednotlivými fázemi procházet. Dozvíte se také, jakou úlohu při porodu hraje partner a jak nejlépe může být oporou. Lektorky, Bc. Petra Čížková a Mgr. Barbora Kastlová, jsou registrované porodní asistentky z porodnice v Boskovicích. Kurz se koná v pátek 5. května od 16.00 do 19.00.

 

  • Den matek ve Studánce

 

Zveme maminky s dětmi do Studánky na oslavu Dne matek, která se koná v pátek 12. května od 9.00 do 12.00. Svůj čas věnujeme povídání, hraní a také vyrábění. Budeme tvořit jednoduché anděly z drátu jako povzbuzení pro maminky nedonošených dětí, které jim předáme prostřednictvím neziskové organizace Nedoklubko. Občerstvení pro malé i velké zajištěno. Pro děti bude připraven skákací hrad. Můžete přinést i nepotřebné oblečení pro miminka, velikost 62 a menší, pro novorozenecké oddělení porodnice na Obilním trhu v Brně.

 

  • Jak podpořit spolupráci a náklonnost mezi sourozenci

 

Na workshopu z cyklu „Montessori u nás doma“ se rodiče naučí pracovat se sourozeneckou rivalitou na principu vítěz–vítěz. Budeme hledat způsob, jak pomoci dětem, aby se domluvily. Zaměříme se také na nastavení hranic mezi mladšími a staršími sourozenci tak, abychom podpořili jejich vzájemnou náklonnost. Workshop povede Irena Kubantová v sobotu 13. května od 9.00 do 12.00.

 

  • Děti s ADHD: komplexní pohled na jejich potenciál i omezení 

 

Na besedě vás lektorka Mgr. Markéta Dobiášová seznámí s nepříliš častým pohledem na děti s ADHD, a to optikou jejich silných a slabých stránek. Tyto děti jsou jedinečné, jen něčeho potřebují trochu méně a něčeho zase více. Společně se podíváme na to, jak jim porozumět a jejich potenciál úspěšně rozvíjet. Beseda se koná v pátek 19. května od 16.00 do 19.00.

 

  • O mužích pro ženy V.

 

Poslední setkání s Mgr. Petrem Smékalem, tentokrát věnované mužské intimitě, proběhne ve středu 24. května od 17.00 do 20.00. Co všechno je pro muže intimní a skryté před ostatními? Co je posvátné a co je světské? Sérii setkání zaměřených na lepší pochopení mezi muži a ženami završíme povídáním o mužské sexualitě.

 

  • Den dětí ve Studánce

 

Přijďte se svými dětmi ve středu 31. května od 9.00 do 12.00 do RC Studánka oslavit Den dětí. Návštěvníky přijede rozveselit klaun Bublíno se svým bublinovým vystoupením. V balónkové dílničce si vyrobíte zvířátko nebo třeba meč. Záleží jen na Vaší fantazii. Pro velké i malé návštěvníky bude nachystáno občerstvení. Pro děti bude připraven skákací hrad. Na akci je nutné se nahlásit přes rezervační systém RC Studánka.

 

Na červen chystáme celodenní prožitkový seminář pro ženy s RNDr. Janou Koudelovou. Podrobnosti budou brzy na našem webu.

 

Zápis do třídy Jezírka na školní rok 2017/18

Nedostalo se Vaše dítě do školky? Potřebujete se vrátit do práce? Chcete, aby vaše dítě bylo mezi svými vrstevníky? Potřebujete si něco vyřídit na úřadech či u lékaře? Jezírko je tu pro vás! Nabízíme každodenní nebo občasnou péči v dětském kolektivu. Klademe důraz na individuální přístup a přátelské prostředí.

Přihlášky na celodenní pravidelnou péči ve školním roce 2017/18 registrujeme do 23. června 2017, adresa: RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov. Podrobné informace naleznete na www.studanka-tisnov.cz, sekce Jezírko. Kontakt: studanka.jezirko@gmail.com, telefon 775 050 558.

www.studanka-tisnov.cz

www.facebook.com/StudankaTisnov

 

Radka Štěpanovská, koordinátorka

Zuzana Kurdiovská, statutární zástupkyně

Foto: Tereza Skřepková

Další článek:
Předchozí článek: