Aktuality z Inspira

Aktuality z Inspira

INSPIRO NA TANEČNÍ SOUTĚŽI CZECH DANCE TOUR

Iva Kroutilová

V neděli 2. dubna proběhlo regionální kolo soutěže Czech Dance Tour v Otrokovicích. Inspiro na tuto novou taneční soutěž vyslalo kroužky Mažoretek a Tanečního kroku. Bylo to jejich první vystoupení, ale v obrovské konkurenci zkušených tanečníků holky zabojovaly a předvedly pěkně secvičené taneční choreografie, které je vynáší do dalšího kola mistrovství Moravy! Zásluhu na této vydařené akci mladých inspiráckých tanečnic má naše nová lektorka Maruška Caudrová, které touto cestou blahopřejeme k první úspěšné soutěži a přejeme jí i jejím svěřenkyním mnoho elánu a inspirace do dalších vystoupení. Gratulujeme k postupu do dalšího kola!

 

DRUHÝ ROČNÍK STYLESPORT TIŠNOVSKÉ FLORBALOVÉ LIGY ZNÁ VÍTĚZE

Ondřej Smutný

Úspěšný projekt florbalové ligy založený v loňském roce se ve druhé sezoně znovu vydařil. Díky spolupráci ZŠ Smíškova a SVČ Inspiro si mladí florbalisté zahráli patnáct florbalových turnajů a sehráli spoustu pohledných zápasů. Hráči soutěžili v mladší kategorii (do 7. ročníku), starší kategorii (do 9. ročníku). Oproti loňskému roku navíc i v kategorii dorost (do 18 let). Každý turnaj byla kvalita hry, výkony týmů i jednotlivců lepší. Závěrečné finálové turnaje se odehrály o víkendu 8. až 9. dubna v hale ZŠ Smíškova. Mezi zápasy mohli diváci obdivovat malé tanečníky z Inspira, kteří rozproudili skvělou atmosféru v hale. Finálový víkend čítal v součtu turnajů 300 účastníků, včetně hráčů, vystupujících, organizátorů i diváků.

Po každém turnaji v sezoně byly oceněny nejúspěšnější týmy a hráči (kanadské bodování, střelec, nahrávač, brankář). Po finálovém turnaji proběhlo vyhlášení celé StyleSport TFL. Sami hráči zvolili ty nejlepší do All star týmu.

 

Konečné výsledky týmů a nejlepších hráčů


KATEGORIE MLADŠÍ

  1. PENDOLINO
  2. TYGŘI DEBLÍN
  3. FLORBAL STARS
  4. RAPLOVÉ
  5. KLUCI V AKCI

KATEGORIE STARŠÍ

  1. ŽABÍ JEZDCI
  2. GEPARDI
  3. ČERNÁ MAMBA
  4. KOJOTI LOMNICE
  5. DREAM TEAM

KATEGORIE DOROST

  1. THUNDER IBK
  2. TRAGÉDI
  3. BRÁCHA TEAM
  4. 4.„28“

 

 

Nejlepší hráči kategorie mladší: kanadské bodování – Šimon Špaček, střelec – Šimon Špaček, nahrávač – Šimon Špaček, brankář – Igor Zemánek

All star tým mladší: Igor Zemánek (B) – Šimon Špaček, Nataniel Doležel, Ondřej Blaťák, Vojtěch Štulpa

Nejlepší hráči kategorie starší: kanadské bodování – Jáchym Navrátil, střelec – Jáchym Navrátil, nahrávač – Jáchym Navrátil, brankář – David Bednář

All star tým starší: David Bednář (B) – Jáchym Navrátil, Aleš Dokládal, Tomáš Pokorný, Petr Bednář

Nejlepší hráči kategorie dorost: kanadské bodování – Patrik Kos, střelec – Patrik Kos, nahrávač – Vojtěch Smutný, brankář – Aleš Kobzák

All star tým dorost: David Bednář (B) – Vojtěch Smutný, Michal Bednář, Lukáš Misař, Kryštof Vaňous

(podrobnější informace, včetně fotografií, najdete na webových stránkách a Facebooku Inspira a StyleSport TFL)

Na závěr musíme poděkovat všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu florbalové ligy. Velký dík patří i všem hráčům, organizátorům, fanouškům a také partnerům, kteří nám pomohli soutěž podpořit zajímavými a hodnotnými cenami. Především firmě StyleSport a paní Renatě Zámečníkové. Děkujeme a velmi si vážíme, že investujete do mladých sportovců. Největší dík pak patří paní učitelce Věře Dvořáčkové, která se s nadšením věnuje tomuto skvělému projektu. Mladým sportovcům přejeme úspěchy ve florbale a těšíme se na další společné zážitky ve třetím ročníku TFL.

 

 

POHÁDKOVÝ LES V TIŠNOVĚ

Dáša Lazarová

Milé děti, rodiče a prarodiče, opět pro vás chystáme ke Dni dětí tradiční a oblíbenou nedělní vycházku pohádkovým lesem. Po cestě potkáte pohádkové postavy a zvířátka, které pro vás mají připravené různé hádanky, soutěže, úkoly i odměny. Pohádková stezka je dlouhá necelé dva kilometry. Uprostřed cesty Vás čeká občerstvení a oblíbené lanové překážky.

Těšíme se na vás!

Kdy: v neděli 21. května. Na trasu můžete vycházet průběžně od 9.30 až do 13.00 hodin a vyhnout se tak prvním velkým frontám na startu.

Kde: na Klucanině – začátek je u tišnovské nemocnice, konec na Sychráku. Vstupné 50 Kč (pouze děti)

 

ZAHRADNÍ SLAVNOST

Na závěr školního roku pro vás připravujeme Zahradní slavnost – přehlídku kroužků Inspira. Přijďte se podívat, co se děti u nás naučily, a vyzkoušet nové aktivity. Drobné občerstvení zajištěno.

Přijďte do zahrady Inspira ve čtvrtek 1. června, začínáme v 15.30.

 

VOLNÁ MÍSTA NA TÁBORECH O LETNÍCH PRÁZDNINÁCH

Přihlášení na tábory i veškeré informace k nim najdete na www.svcinspiro.cz.

 

Příměstské tábory

LITERÁRNĚ-VÝTVARNÝ 17. až 21. července – pro děti od 4. třídy. Zaměříme se na psaná i ilustrovaná umělecká díla. Budeme kreslit, malovat a psát… A třeba se nakonec pochlubíme i vlastní knížkou.

TANEČNÍ 24. až 28. července – pro děti od 1. do 4. třídy. Užijeme si plno zábavy v tanečním rytmu! Přidej se k nám a společně protančíme celý týden. Králem/královnou tanečního parketu můžeš být i ty!

MINERALOGICKÝ 28. srpna až 1. září – poslední týden prázdnin prožijeme s mineralogickým kladívkem. Každý den se vydáme na výpravu za neživou, ale zato velmi pestrou přírodou. Spolu poznáme nerosty i horniny okolí. Tento tábor nezajišťuje oběd.

 

Pobytové tábory

VLTAVA – vodácké putování po Vltavě na kánoích pro rodiče s dětmi i samotné dospělé v termínu 18. až 23. června z Vyššího Brodu do Boršova. Že jste nikdy na kánoi neseděli? Nevadí, naši zkušení lektoři vás to naučí. Vodácké putování po naší nejoblíbenější řece s výukou jízdy na kánoích, které je vhodné pro rodiče a děti školního věku, ale i samotné dospělé.

TÁBOR PRO RODIČE S DĚTMI – TAJEMSTVÍ STUDÁNKOVÉ VÍLY 24. až 29. června v RS Moravec. Tradiční tábor rodičů s dětmi, kterým nás tentokrát provede „Studánková víla“ se svými kamarády. Společně zjistíme spoustu věcí o vodě a jejích obyvatelích. Ubytování ve zděných chatkách s vlastním sociálním zařízením, pětkrát denně strava, program.

SPORTOVNÍ TÁBOR S CYKLISTIKOU 30. června až 10. července v RS Moravec. Tábor je pro děti od 10 let, které rády sportují a jezdí na kole. Čekají nás cyklovýlety s návštěvou historických památek, kulturních akcí, dopravního hřiště. V areálu si užijeme vodních i lodních hrátek ve zdejším velkém rybníku. Šlápněte s námi do pedálu! Ubytování v dřevěných chatkách, strava pětkrát denně, zdravotník, program.

PROSPEKTOŘI 1. až 8. července, RS Čermák, Sloup. Tábor s přírodovědným zaměřením. Ubytování ve zděné budově. Výlety, bádání, hry, koupání…

 

Foto: archiv Inspira

Další článek:
Předchozí článek: