Akce Centra sociálních služeb v květnu

Akce Centra sociálních služeb v květnu

Termíny plavání ve Wellness Kuřim 1. pololetí 2017

Květen
3. 5. 2017
17. 5. 2017 – závěr plavání
Odjezd od Podhorácké restaurace vždy v 11.45 hod.

Doprava a vstup: 100 Kč

V případě nízkého počtu účastníků se v daném termínu nepojede.

Kontakty pro bližší informace a přihlašování:

Markéta Prokopová (730 193 325)

Marta Špirková (773 590 274)

osobně v knihovně Centra sociálních služeb Tišnov, Králova 1742

 

Poslechový pořad Valčík, nebo bigbít? Obojí!

Centrum sociálních služeb Tišnov a deTOX pokračují další sezónou cyklu poslechových pořadů Písničky ze starých časů, které připravuje a komentuje pan Ing. Václav Seyfert.

Ve středu 10. května od 15.00 hodin se naposledy sejdeme v knihovně domu s pečovatelskou službou na Králově ulici a zaposloucháme se do písní Pavla Bobka, Dana Bárty, Báry Basikové nebo například Milana Chladila.

 

Zájezd do Náměště nad Oslavou – letiště, zámek

Centrum sociálních služeb Tišnov pořádá v úterý 16. května výlet do Náměště nad Oslavou. Jeďte s námi a budete mít jedinečnou možnost navštívit Letecké posádkové muzeum s nově vzniklou expozicí zaměřenou především na historii českého a československého letectva a na současné úkoly vrtulníkové základny. Součástí exkurze bude možnost navštívit i venkovní expozici, kterou tvoří proudové letouny spjaté s letištěm v Náměšti. Druhá část našeho výletu bude směřovat na oběd do restaurace Na Statku a poté na prohlídku zámku zaměřenou především na reprezentační místnosti.

Odjezd v 9.00 hod. od Podhorácké restaurace.

Cena 210 Kč zahrnuje jízdné autobusem a vstupné. Návrat do 18 hodin.

Kontakty pro bližší informace: Markéta Prokopová (730 193 325), Marta Špirková (773 590 274 ). Osobně se můžete přihlásit také v knihovně DPS Králova.

 

Koncert ke Dni matek

Ve čtvrtek 11. května pořádá CSS Tišnov již tradičně k příležitosti svátku matek malé kulturní odpoledne. Všem maminkám zazpívají členky uměleckého souboru Janáčkovy opery Věra Bakalová a Marie Sedláčková, na housle zahraje Martin Holinka a na klavír František Kratochvíl. Uslyšíme známé písně i operní árie. Koncert se koná v jídelně DPS Králova od 14.00 hod. Vstupné dobrovolné.

 

Vystoupení dětí a seniorů

Centrum sociálních služeb Tišnov Vás zve na taneční vystoupení dětí ze ZUŠ Tišnov pod vedením Markéty Chlubné a pěveckého sboru seniorů z DPS.

Akce se koná 15. června ve 14.00 hodin v jídelně DPS Králova.

Těšíme se na Vás.

 

Výlet do jeskyně Balcarka u Macochy

V úterý 20. června pořádá Centrum sociálních služeb výlet do jeskyně Balcarka. Odjezd od Podhorácké restaurace v 10.30 hodin (další zastávky u pošty, Penny a pod Klucaninou). Cena 200 Kč zahrnuje dopravu a vstupné s průvodcem. Akce se uskuteční při minimálním počtu 20 osob.

Na zpáteční cestě je zastávka na oběd v restauraci Formanka v Lipůvce.

Předpokládaný návrat je v 17.30 hod.

V malebné přírodě Moravského krasu u Ostrova u Macochy se nachází jedna z nejhezčích jeskyní, která je známá zejména díky mnohobarevným krápníkům a úzkým jeskynním chodbičkám. Hned za vstupem do jeskyně navazuje uměle proražená chodba, kde vaši pozornost upoutají barevné sintrové stalagmity. Prohlídka jeskyně pokračuje do Velkého Fochova dómu, ze kterého vás čeká výstup do Galerie a Přírodní chodby. Jsou to propojené prostory ve dvou výškových úrovních a patří mezi nejkrásnější prostory Moravského krasu. Krápníková výzdoba je zde bohatá, čistá a zachovalá. Ke konci prohlídkové trasy ještě navštívíte prostor zvaný Popeluška, který byl objeven v roce 1923, ale s jeskyní byl propojen později.

Prohlídková trasa není bezbariérová!

Kontakty pro bližší informace: Markéta Prokopová (730 193 325),

Marta Špirková (773 590 274). Osobně se můžete přihlásit také v knihovně DPS Králova, 1742.

Jana Wildová, ředitelka CSS

Foto ilustrační

 

Další článek:
Předchozí článek: