Ohlédnutí za festivalem Jeden svět

Ohlédnutí za festivalem Jeden svět

Šestý ročník, tři festivalové dny pro veřejnost, osm dokumentů, čtyři debaty a sedm hostů, devět projekčních dní pro školy a dvacet tři projekcí, čtyři hosté a nespočet debat, deset zúčastněných škol,  jedna výstava, jeden workshop akrobatické jógy, 1 546 návštěvníků festivalu.

To je ve zkratce právě uplynulý Jeden svět v Tišnově, festival dokumentů o lidských právech pořádaný společností Člověk v tísni. Letos se konal v Praze a dalších dvaatřiceti českých městech, na konci dubna zamíří do Bruselu. Umění spolupráce jako hlavní téma se prolínalo všemi programy a doprovodnými akcemi po celé republice a zdůrazňovalo potřebu vzájemného sdílení a komunikace. V Tišnově letošním rokem vzala festival pod křídla základní škola ZaHRAda a načaly spolu velmi příjemnou spolupráci do dalších ročníků. Velký dík za zútulnění foyer kina patří vegetariánskému bistru Veg8Café a tišnovské ekoporadně za férové občerstvení. Za podporu děkujeme městu Tišnov, Městskému kulturnímu středisku a Kinu Svratka. Festival se mohl uskutečnit díky laskavému přispění sponzorů: Siemens Electric Machines – závod Drásov, Subterra, TEPOS-HJ, lékárna Arnica, E-Pohony Šikula.

Děkujeme také všem dobrovolníkům a návštěvníkům festivalu. My už se těšíme na další ročník festivalu, jehož přípravy se spustí opět na podzim. Pokud byste se do nich rádi zapojili nebo Jeden svět chtěli finančně podpořit, neváhejte se na nás obrátit.

 

Jan Pernica, Anna Sítorová a základní škola ZaHRAda

 

Další článek:
Předchozí článek: